PUBLICITAT

El PS i Els Verds acosten postures per al pacte electoral

  • Durant la reunió s'ha fet un anàlisi dels punts en comú d'ambdós programes electorals i d'aquells nous que poden aportar d'una i altra banda
9665_psverds2
Un moment de la reunió d'aquest dimarts al vespre entre Els Verds i el Partit Socialdemòcrata. Foto: ANA / N. M.
El Partit Socialdemòcrata i Els Verds s'han reunit aquest dimarts al vespre i han acostat postures de cara al pacte per a les properes eleccions generals que afectaria tant a les llistes territorials com a la nacional. Segons ha indicat el primer secretari del PS, Ferran Goya, durant la reunió s'ha fet un anàlisi dels punts en comú d'ambdós programes electorals i d'aquells nous que poden aportar d'una i altra banda, a més d'indicar aquells que podrien generar algun tipus de debat però que es pot valorar posposar per aconseguir un consens que totes dues parts veuen necessari en aquest moment. Des dels Verds, Jael Pozo ha coincidit amb Goya en les observacions i ha considerat que s'ha detectat una voluntat d'entesa important i que ja es pot començar a treballar de cara a aconseguir un pacte.

La presidenta dels Verds, Antonia Escoda, i la tresorera del partit, Jael Pozo, s'han reunit aquest dimarts al vespre amb el primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Ferran Goya, el secretari d'Organització del partit, David Ríos, i altres membres del partit com Eluska Galdós, Delfí Roca i Gerard Cadena. A la seu del PS han fet un anàlisi exhaustiu dels punts dels programes electorals del 2009, separant aquells comuns, aquells que un i altre partit podrien aportar al programa comú, i aquells que podrien generar debat i que per tant es podrien posposar per aconseguir el consens.

Goya ha apuntat com els temes importants que s'han parlat, les incorporacions de les ajudes familiars en les quals coincideix tant el punt de vista d'uns com el dels altres. Pel que fa a les polítiques fiscals, Goya ha recordat que hi ha una coincidència total, i també ha valorat que serà fàcil que es posin d'acord en quant a les mesures de reactivació econòmica que són necessàries.

Des dels Verds, Jael Pozo ha indicat que la situació de crisi actual, a més de la situació política de bloqueig dels últims mesos, i la dinàmica electoral que assegura que els perjudica, és el que els ha portat a voler trobar l'entesa amb el PS. Segons Pozo, la situació de crisi fa que la gent necessiti que se li resolguin els problemes del dia a dia i que es donin solucions a la creació de feina i els problemes econòmics, i que per això buscaran la manera de "tirar endavant el país" conjuntament.

El primer pas que cal fer ara, segons ha explicat Jael Pozo, és fer el pacte d'entesa, per al qual queda pendent que el PS tingui un congrés i que el comitè dels Verds també ho aprovi. Per a això s'ha creat, segon Goya, un comitè d'enllaç que treballarà des d'ara fins a final de mes, i al qual hi haurà per part del PS, en Gerard Cadena acompanyat per Ferran Goya o David Ríos. A partir d'aquí, seran diverses comissions les que treballaran en l'elaboració del programa i de les llistes electorals. El que ha volgut deixar clar Jael Pozo, però, és que l'entesa és per a les eleccions generals únicament, i això ho ha especificat també Ferran Goya, que ha afirmat que cada un dels partits vol conservar la seva independència.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT