PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú vol afrontar la reforma de la plaça del Poble l’any que ve

El projecte es realitzarà per fases a causa de l’elevat preu que suposa

Per El Periòdic

Una zona de la plaça.
Una zona de la plaça. | Arxiu ANA

El Comú d’Andorra la Vella té la voluntat de començar a encarar una part de la reforma de la plaça del Poble l’any que ve. D’aquesta manera, aquest estiu ja es vol treure el concurs d’idees de la remodelació amb l’objectiu d’observar si durant el 2023 ja es pot tirar endavant, si més no, una part de l’obra. En aquest sentit, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va apuntar que «és una plaça molt gran i suposem que s’haurà de fer en diferents fases, perquè econòmicament serà car, ja que s’ha de fer com a mínim tot el paviment nou».

Una de les possibilitats, a més, és fer una connexió amb la part baixa que inclogui, tal com va assenyalar Marsol, o una passarel·la o uns ascensors per poder connectar-ho amb el terreny de 2.500 metres quadrats que la corporació té a la zona de la plaça de Braus i la qual ha obtingut gràcies a la cessió urbanística. De fet, en aquest terreny, la cònsol va explicar que s’hi podria fer un equipament important per a la parròquia. «Hi veig uns ascensors allà, indistintament de l’equipament que hi fem, que evitin que els ciutadans travessin el carrer i pugin directament a la plaça del Poble», va manifestar. Paral·lelament, va afegir que a aquest accés també caldria afegir-hi la passarel·la que ha de connectar la coberta de l’edifici del casino amb la plaça i l’avinguda Meritxell, ja que considera que quan la reforma estigui feta es crearà «un gran nucli» al qual se li ha de donar «el màxim d’entrades».

Per finalitzar, la mandatària comunal també va recordar que aquest projecte de la plaça del Poble anava lligat amb les obres de creació del multifuncional, el qual es preveia a la zona de l’antiga plaça de Braus. Tanmateix, Marsol va reconèixer que, de moment, continua sent una de les seves «assignatures pendents», ja que s’ha endarrerit també a causa del projecte del centre polivalent el qual, de moment, no s’ha pogut desenvolupar. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT