PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un artista fa una escultura en homenatge al món casteller

L’obra celebra l’agermanament entre Andorra la Vella i Valls

Per El Periòdic

L’exhibició castellera a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
L’exhibició castellera a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. | ANA/M.P.

La inauguració d’una escultura de l’artista Antoni Llena que provisionalment s’ubicarà a la plaça del Poble de la capital va ser la manera en què Andorra la Vella i la ciutat de Valls van celebrar dissabte el 55è aniversari de l’agermanament entre les dues ciutats. La cònsol major, Conxita Marsol, va destacar que «per a nosaltres és important continuar mantenint viva aquesta convivència entre els dos ajuntaments». De fet, es tracta d’una col·laboració que, segons va explicar l’alcaldessa de la localitat catalana, Dolors Farré, «s’ha intensificat en els darrers 10 anys».

L’escultura és una rèplica a petita escala d’una obra ubicada a Barcelona, entorn de la plaça Sant Jaume, de fins a trenta metres d’alçada. En aquest cas, la peça andorrana té una altura de 3,15 metres i representa un homenatge al món casteller. Pel que fa a la ubicació, Marsol va assegurar que aquesta no és la definitiva, ja que al setembre està previst treure el plec de bases pel concurs per a remodelar la plaça del Poble i, per tant, «buscarem el lloc ideal perquè quedi més integrada».

Al seu torn, l’alcaldessa de Valls va manifestar que «és un goig poder celebrar els 55 anys d’agermanament amb Andorra la Vella amb una escultura al·legòrica al món casteller». Així mateix, i gràcies al contacte estret entre ambdues localitats, Farré va assenyalar que la ciutat també estarà present aquest any durant la celebració de l’escudella de la capital.

Posteriorment a la inauguració, i donant continuïtat als actes de celebració de l’agermanament, la plaça Príncep Benlloch va acollir una exhibició castellera a càrrec de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Amb tot, la plaça es va omplir  amb un públic multitudinari, amb centenars de turistes i també residents que van gaudir d’una gran varietat de castells, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT