PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Contrapàs rep un gran públic a la plaça del Poble

L’Esbart Dansaire actualitza el vestuari tradicional amb motiu del 40è aniversari

Per El Periòdic

La nova indumentària de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella.
La nova indumentària de l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella. | ANA/M.P.

Aquest any sí. Andorra la Vella va poder celebrar ahir l’acte que representa «el cor de la festa major», com és el Ball del Contrapàs, un esdeveniment que va omplir de gom a gom la plaça del Poble i que va escenificar la plena tornada a la normalitat després de la pandèmia. Prèviament a la ballada, l’església de Sant Esteve va acollir la tradicional missa, en la qual hi van estar presents un gran nombre d’autoritats i, posteriorment, es va donar pas a la ballada de Gegants, que aquest any ha tingut un sentit homenatge per l’Arnau, jove traspassat que l’any passat va fer la ballada amb la seva mare i al qual se li va dedicar la representació d’ahir. 

La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va manifestar que enguany sí que s’han pogut desenvolupar tots els actes amb plena normalitat, i així ho demostra la gran quantitat de persones que van aplegar-se la plaça per tal de poder gaudir-los. El Contrapàs és, segons va apuntar, l’acte central de la festa major «i cada vegada el vol ballar més gent». Abans d’iniciar-lo, però, l’Esbart Dansaire d’Andorra la Vella va presentar l’actualització del vestuari tradicional del Contrapàs amb motiu del 40è aniversari. Es tracta d’una adaptació que va anar a càrrec d’Anna Mangot i Maria Solsona, en la qual es van inspirar «en els colors de la natura del nostre país».

Andorra la Vella encara ja el final de la festa, malgrat que encara queda la programació d’avui. En aquest sentit, Marsol va assegurar que no s’ha produït cap incident a les nits i que tot s’ha desenvolupat amb normalitat. De fet, va destacar el bon comportament del públic assistent al concert de dissabte d’Oques Grasses, una funció que va ser «la més multitudinària de les festes majors d’Andorra la Vella».

Entre els actes previstos per ahir, hi van destacar les activitats infantils, les sardanes amb la cobla La Principal de la Bisbal, la festa de l’escuma i una nova actuació de l’Esbart Dansaire pel tancament dels actes del 40è aniversari, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT