Domini infructuós

L’FC Andorra no aprofita el major percentatge de possessió de pilota i cau clarament (3-1) davant un Segona

Per Albert Belis

Una jugada de la primera part del partit.
Una jugada de la primera part del partit. | FC Andorra

La possessió de pilota no ho és tot (69%-31% a favor de l’FC Andorra), i això es va demostrar ahir al camp de l’Osca, on els tricolor van caure clarament per 3 a 1 en el penúltim amistós abans de l’inici de la temporada. Aquesta vegada davant un rival de la mateixa categoria, els homes d’Eder Sarabia van evidenciar que encara estan lluny de la seva millor forma. En tot moment van anar per sota en el marcador i només van aconseguir empatar l’1 a 0 inicial, de la mà de David Martín (20’).

En un camp sense graderies i sota un sol de justícia, la primera part va ser més animada del que calia esperar d’entrada, sobretot si la comparem amb el primer temps de Barcelona de fa dos dies. Ja al minut 5 es va avançar l’Osca, de la mà d’Escriche, que va rematar de cap sol des de dins de l’àrea una centrada per l’esquerra. L’equip local, al minut 18, va poder ampliar l’avantatge amb una jugada de contraatac en què Soko va xutar per sobre del travesser. Dos minuts més tard, David Martín va convertir en gol la primera ocasió tricolor i va empatar el marcador a 1, i precisament ho va fer en una jugada directa dels d’Eder Sarabia, gràcies a una pilota alta servida des de la defensa que Martín va convertir en gol després d’un refús del porter en la rematada inicial.

Abans de la pausa d’hidratació, en què els dos entrenadors van tenir algunes paraules pujades de to a la banda, hi va haver un possible penal a l’àrea andorrana que l’àrbitre no va considerar com a tal, tot i que la jugada va ser força dubtosa. Abans del descans, una ocasió per cada banda. Al minut 37 la va tenir Kanté, que va xutar a boca de canó, però el porter visitant la va treure amb molt d’encert. Per últim, al minut 41 va poder ser l’FC Andorra qui s’avancés en el marcador, en una rematada des de l’àrea petita ajustada al pal que el porter local va poder aturar i que venia precedida d’una centrada des de dins de l’àrea gran en què un jugador tricolor la va controlar d’esquena al porter i, tot i això, va centrar amb molt d’encert.

A la segona part el partit va baixar una mica d’intensitat. Tot i això, els andorrans van disparar primer, en un xut potent que el porter local va aconseguir desviar. Al minut 23 les coses es van començar a torçar per als homes d’Eder Sarabia. Una falta directa a la frontal de l’àrea la va aturar el poder visitant en primera instància, però després del rebot la segona rematada es va estavellar al pal. Va ser un primer avís que immediatament després es va convertir en gol. I va ser a la sortida del córner posterior a aquesta jugada, en què Florián Miguel va rematar de cap creuat sense massa oposició de la defensa tricolor. En ple desconcert andorrà, va arribar el tercer i definitiu gol que va donar la tranquil·litat als homes de Cuco Ziganda. Joanquím Muñoz va marcar en segona acció després d’una primera rematada al pal, com en l’anterior ocasió.

Per a l’FC Andorra només queda un amistós, aquest diumenge contra el Lleida. Caldrà ensenyar una millor cara davant l’inici de lliga.