PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach clou la primera visita oficial d’Andorra al Kazakhstan

Ambdues parts acorden col·laboracions en matèria de turisme sostenible

Per El Periòdic

Shakirov i Ubach, ahir.
Shakirov i Ubach, ahir. | Comunicació del Senat del Kazakhstan/N.Baibulin

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va cloure ahir l’agenda de treball de la seva visita oficial al Kazakhstan amb una reunió amb el vicepresident del Senat del Parlament, Askar Shakirov. Ambdós van acordar promoure la cooperació interparlamentària en l’àmbit de l’OSCE. 
Posteriorment, Ubach va mantenir una trobada amb el director del Centre Financer Internacional Astana (CFIA), Kairat Kelimbetov, que és una entitat encarregada de la promoció econòmica i financera d’empreses, tan nacionals com aquelles que es vulguin instal·lar al país. En la reunió, que es va celebrar a la seu del CFIA a Nursultan, es va acordar intercanviar contactes i bones pràctiques en els àmbits de l’arbitratge, les fintech, les zones franques i la digitalització de tràmits i procediments.

Cal remarcar que l’agenda de treball de la ministra va començar dimecres amb una reunió amb l’alcalde d’Almaty, Erbolat Dosaev, el representant de la principal ciutat comercial i cultural de Kazakhstan. Ubach i Dosaev van coincidir a destacar la importància de potenciar la cooperació bilateral en matèria turística, especialment pel que fa al turisme de neu mitjançant l’intercanvi de bones pràctiques i l’experiència d’Andorra en aquest terreny. També van abordar altres reptes comuns, com la mobilitat per accedir a les estacions d’esquí o la necessitat de promoure un turisme més sostenible i respectuós amb el medi ambient. I és que Almaty compta amb Shymbulak, una de les estacions d’esquí més destacades del país kazakh.

Seguint aquesta mateixa direcció, Ubach es va desplaçar a Shymbulak per conèixer de primera mà les instal·lacions i el funcionament de la maquinària i les plataformes, que col·laboren des de fa anys amb estacions d’esquí del país. De fet, l’equip directiu de Shymbulak s’ha inspirat en les estacions del Principat amb la finalitat de poder desenvolupar les seves infraestructures, segons va informar el Govern en un comunicat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT