PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’oposició de la capital hauria preferit fer per fases les obres de Prat de la Creu

Segons la minoria comunal, l’actuació és inevitable, tot i el «caos» que pot produir

Per Àlex Pont

Una imatge de la tala d’arbres prèvia a les obres.
Una imatge de la tala d’arbres prèvia a les obres. | El Periòdic

L’oposició del Comú d’Andorra la Vella hauria preferit dur a terme per fases les obres del carrer Prat de la Creu, en comptes de fer al mateix temps els treballs d’instal·lació dels tubs de cogeneració, des de la seu administrativa del Govern fins a l’altura del bingo, juntament amb la rehabilitació del viaducte del carrer Doctor Vilanova. Tal com va assenyalar el conseller de comú del Partit Socialdemòcrata (PS) + Independents Sergi González, «tot i que assumir ambdues remodelacions al mateix temps pot originar caos a la zona de vianants, creiem que és necessari dur-les a terme tenint en compte els informes dels experts». 

Sumat a la desviació ja existent a causa de les obres del casino, els vianants veuran afectada la seva mobilitat per una de les «artèries» de la capital durant unes rehabilitacions que tenen un termini de set mesos. En aquest sentit, González va emfasitzar que «ens van explicar el projecte durant la sessió de Consell de Comú, sense coneixement previ, encara que la cònsol ens ho va explicar detalladament a posteriori». També va indicar que, després d’analitzar les implicacions de les obres, «vam estar d’acord, ja que la participació d’Andorra Telecom i FEDA en la realització dels treballs estalviarà molts diners al comú i afavoreix la cooperació entre ambdues organitzacions».

Pel que fa a la tala d’arbres que el comú de la capital ha dut a terme per habilitar el recorregut de la xarxa de calor de la companyia elèctrica, l’oposició comunal assenyala que van fer tot el possible per evitar extreure «un component natural imprescindible per un lloc tan transitat del centre de la capital». Tot i això, després de celebrar una comissió de medi ambient amb diferents experts, aquests van assegurar que era necessari talar els arbres de la zona de la vorera de Prat de la Creu. Tot i les queixes expressades per alguns veïns de la zona, González va manifestar que, un cop hagin finalitzat les rehabilitacions, «es tornarà a replantar un seguit d’arbres al llarg de les dues voreres completant així la funció d’embelliment, sostenibilitat i afavoriment del medi ambient del centre urbà».

Seguint la mateixa línia, el conseller de comú va refermar la posició del partit de la minoria de la corporació envers l’actualització de les actuacions al centre d’Andorra la Vella i la «comunicació constant i transparència» amb la ciutadania davant totes les modificacions que puguin suposar una afectació pels vianants. Finalment, va recalcar la necessitat de dur a terme les obres del viaducte de Doctor Vilanova, ja que «pot suposar un greu perill per la ciutadania, segons van indicar els enginyers encarregats d’avaluar les infraestructures». Igualment, va indicar que «penso que des de la majoria s’ha intentat fer el possible per salvar la vegetació; però fa anys que Prat de la Creu es troba en males condicions i hem d’aprofitar l’avinentesa per encabir tots els projectes i acabar-los el més ràpid possible». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT