PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els lauredians proposen ampliar l’horari en la festa major del 2023

Els veïns destaquen l’espectacle de drons i demanen reduir plàstics

Per El Periòdic

Un moment de la reunió amb la ciutadania sobre la festa major.
Un moment de la reunió amb la ciutadania sobre la festa major. | ANA / M.F.

El Comú de Sant Julià de Lòria va celebrar ahir un parell de reunions, amb els joves i amb la població en general, per copsar la seva opinió sobre la festa major, per saber quins són els seus neguits i quines millores es poden fer de cara a l’any que ve. Des del comú es fa una valoració «més que positiva» tenint en compte la participació registrada, de 20.000 persones, i que no hi ha hagut problemes importants i tot s’ha desenvolupat amb «normalitat». Els horaris d’acabament de la festa i que no hi hagi hagut «cap grup potent», han estat algunes de les qüestions que els ciutadans han fet arribar als cònsols, que han presidit les reunions.

Tant Mireia Codina com Josep Majoral van comentar que no hi ha hagut grups grans per una qüestió econòmica i perquè era la primera festa que es feia sense restriccions per la covid després dels aldarulls del 2019 i es volia evitar problemes similars. Codina va destacar que també s’ha volgut «diversificar» i apostar per altres actes amb el que s’ha estalviat en un gran grup. 

Majoral va fer notar que els joves havien valorat de manera satisfactòria alguns concerts i altres menys, i va afegir que l’espectacle de drons els «va encantar» tot i que l’horari de finalització de la festa «no tant». Al voltant d’aquest espectacle, els assistents a la reunió el van posar en relleu i celebrar, i van fer algunes propostes al respecte com que no s’ocupin aparcaments o s’apaguin els llums de l’enllumenat públic perquè es vegin millor.

Per tant, de cara a l’any que ve, els veïns lauredians han proposat a l’equip de govern d’«allargar una mica més», que hi hagi més contenidors a Verge de Canòlich, o que s’evitin els gots de plàstic. La gent gran també va manifestar que han trobat a faltar actes per a ells, i en aquest sentit, Majoral va recordar que el que hi havia previst es va haver de suspendre per la pluja.

De fet, el cònsol major va manifestar, instants abans de començar la reunió, que esperava «bon rotllo» i que la gent pogués dir-hi la seva, ja que la intenció és que hi hagi participació ciutadana i la gent «es faci la festa major de Sant Julià seva». De fet, els dos cònsols van manifestar durant la reunió que prenien nota de totes les propostes que els han fet arribar.

Quant a la punxada patida per una jove, Majoral va tornar a lamentar els fets i va declarar que «no deixa de generar neguit» i que «condemna qualsevol acte d’aquest tipus, real o bretolada». A més, qüestionat pels mitjans de comunicació, va afegir que de cara a altres actes caldrà actuar de manera conjunta amb el cos d’ordre per veure quines mesures es poden prendre, si bé va reconèixer que potser serà difícil el control. Per tot, va concloure que està «fora de lloc» el que està passant amb aquests casos. 

En aquest sentit, una de les persones presents a la reunió va posar en relleu que en alguns llocs ha vist un punt lila i que a Sant Julià no l’ha vist. Codina va apuntar que han compartit amb els joves com ajudar les noies que senten por, sobretot a tornar a casa, i que semblava que el punt lila «no està vigent», segons va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT