Marge de millora

L’FC Andorra s’imposa al Barça Atlètic per la mínima, en un partit fluix, tot i que podria haver fet més gols

Per Albert Belis

David Martín va tenir la millor ocasió tricolor del segon temps.
David Martín va tenir la millor ocasió tricolor del segon temps. | FC Andorra

A falta de dos partits per acabar la pretemporada, l’FC Andorra encara té marge de millora, ja que ahir només va poder superar per la mínima (0 a 1) al Barça Atlètic, un equip d’inferior categoria, en un partit fluix disputat a l’estadi Johan Cruyff de Barcelona. Tot i això, els homes d’Eder Sarabia haurien pogut ampliar el resultat, però al final només va pujar al marcador el gol de Marc Martínez al minut 42.

A la primera part, poques coses van passar, almenys fins al darrer tram. Potser la calor –el partit es va disputar a 32 graus, 51% d’humitat i 36 graus de sensació tèrmica– hi va tenir alguna influència, però el cert és que els dos equips van evidenciar que estan en pretemporada i que estaven més pendents de no encaixar que no pas de crear perill.

La pressió tricolor a la línia defensiva blaugrana va donar el primer fruit al minut 24, quan Marc Aguado va xutar alt després de recuperació de pilota. Deu minuts més tard, el Barça Atlètic va tenir una ocasió, però el porter visitant, ben col·locat, va treure la pilota a temps.

El gol va arribar finalment al minut 42, de la mà de Marc Fernández, gràcies a una centrada des de la banda dreta que va aprofitar el davanter tricolor per batre per baix Arnau Tenas, que no va poder arribar a rebutjar. Just després del gol, el filial blaugrana va poder empatar en una jornada atacant ben trenada que l’àrbitre no va considerar penal.

La segona part va començar amb més ritme, amb ocasions a banda i banda, potser perquè el sol havia començat a caure i els canvis estaven a punt de produir-se, amb molts jugadors escalfant a la banda. Just començar el segon temps, Pau Casadesús va tenir una ocasió clara, que va treure el porter local. Dos minuts més tard, en un inici trepidant, els blaugrana van enviar una pilota al pal, en una jugada ràpida de contraatac per la banda esquerra que va rematar un atacant blaugrana totalment sol. En el refús, encara hi va haver una segona jugada, però la rematada de cap d’un segon atacant local va sortir a fora. Després d’aquesta oportunitat, els andorrans van poder tornar a ampliar l’avantatge, en una jugada en què David Martín va rematar pràcticament sol i el porter Arnau Tenas la va poder treure. Al minut 65 va arribar l’allau de canvis per les dues bandes i, a partir d’aquí, el futbol pràcticament va acabar, si és que mai havia començat. Només al minut 83, amb un xut al pal des de fora l’àrea, l’Andorra va poder fer el segon. Demà contra l’Osca.