Carabaña prendrà part a l'Europeu de Munic en els 3.000 metres obstacles

La prova tindrà una participació de 34 atletes i l’andorrà és el 29è del rànquing

Carabaña celebra una medalla de plata amb la bandera del país.
Carabaña celebra una medalla de plata amb la bandera del país. | FAA

El seleccionador nacional Marcos Sanza va notificar ahir que l’atleta andorrà que participarà en el Campionat d’Europa absolut d’atletisme, que es celebrarà a Munic (Alemanya) del 15 al 21 d’agost, serà Nahuel Carabaña, en la prova de 3.000 metres obstacles, segons va informar ahir la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA).

Carabaña ha estat confirmat pel seleccionador després d’haver-se guanyat el dret a participar en el Campionat d’Europa per mèrits propis. La prova de 3.000 metres obstacles tindrà una participació de 34 atletes i l’andorrà figura en la posició 29a del rànquing mundial. Tot i quedar-se a 2” de la mínima, ha fet una bona temporada fixant el rècord d’Andorra en una marca de 8:32:03. El mes de maig passat va aconseguir la medalla de plata als campionats iberoamericans.

L’atleta andorrà farà set dies de concentració a Segòvia per acabar la posada a punt i es desplaçarà a Munic el dia 13 d’agost. Les sèries de 3.000 metres obstacles es disputaran el dia 16 i si es classifiqués per la final la correria el dia 19 del mateix mes. L’acompanyarà un dels seus entrenadors i gerent de la federació, Kevin Poulet.

El seleccionador, per la seva part, es va mostrar esperançat a l’hora de valorar les expectatives: «El Nahuel tindrà rivals molt bons, ràpids i experimentats, i tindrà molt difícil classificar-se per la final, però no hem de descartar res, perquè ja ha demostrat la seva qualitat i una molt bona mentalitat en les grans cites», va assegurar. El missatge a l’atleta va ser clar: «Només li demano que corri sense especular, que cregui en el seu potencial i que vagi a passar-ho bé. Ja té dues medalles internacionals i ha de continuar creixent, en aquest sentit classificar-se per la final seria un gran èxit; ambiciós, però al seu abast».