PUBLICITAT

Encamp

El VPC jugarà a Catalunya

Deixarà la lliga francesa després de 50 anys i, a partir del curs vinent, disputarà els partits a Prada de Moles

Per Albert Belis

Andrea Dias, Gerard Giménez i Jeannot Martinho, ahir durant la roda de premsa celebrada a la gespa de Prada de Moles.
Andrea Dias, Gerard Giménez i Jeannot Martinho, ahir durant la roda de premsa celebrada a la gespa de Prada de Moles. | A. BELIS

El VPC Andorra jugarà finalment a Catalunya la temporada vinent i deixarà la competició francesa després de 50 anys, segons va revelar ahir el president del club, Gerard Giménez, en una roda de premsa que es va celebrar sobre la gespa del camp de Prada de Moles, a Encamp, on els tricolor jugaran els seus partits el curs que ve.

La decisió es va prendre el vespre d’aquest dilluns, durant l’assemblea general del club i una posterior reunió extraordinària, amb la participació de la federació. I no només jugarà a Catalunya el primer equip masculí, sinó també totes les categories inferiors, a més del femení, que ja ho fa des de fa anys.

A més, després que el club andorrà decidís abandonar la competició francesa, des de la federació d’aquest país se’ls va comunicar –una hora abans de l’inici de la roda de premsa– que l’escola de rugbi no es podia mantenir a França, segons indica el reglament. «Estem molt indignats i tristos, és la cirereta del pastís», va lamentar Gerard Giménez. Tot i això, fins al setembre es poden inscriure a l’escola de Catalunya, on ja els hi han obert les portes.

Pel que fa a la competició, el VPC haurà de disputar primer unes rondes classificatòries per entrar o bé a Primera Catalana o a la Lliga d’Honor Catalana, «l’elit» en l’àmbit català, segons va assegurar el president tricolor. En aquesta competició, no hi ha els mateixos requisits que demana França, tot i que a Espanya sí, on poden acabar jugant al cap dels anys. «De moment estem tranquils i, en tot cas, tenim més marge per reaccionar, no com ara, que ho hem sabut amb molt poc temps i no hem pogut prendre mesures», va relatar. A més, el VPC es troba a pocs dies de començar la pretemporada, tant pel que fa a l’equip masculí com femení. «Vull creure que no ens han volgut fer fora, però no ens han consultat el nou reglament; ara bé, ara agafem un altre camí, ells fan el seu i no vull criticar-los», va matisar. «Segur que a França ens trobaran a faltar, per ells serà molt trist, ja que venir a jugar a Andorra tenia un punt fins i tot exòtic», va assegurar el vicepresident del club, Jeannot Martinho.

Sobre si aquest canvi de país pot afectar d’alguna manera la selecció andorrana, Giménez va assegurar que «serà un punt positiu, els afavorirà; el rugbi espanyol ha evolucionat amb els anys i és el que ens toca a nosaltres pel nostre nivell». A més, va precisar que volen mantenir el model esportiu amb gent formada a casa amb certs reforços, però sense arribar a ser professionals.

Per un altre costat, la gerent Andrea Dias va comunicar que s’havien canviat els estatuts per tal que els jugadors i els socis del club participin en les tasques de rescat que es portin a terme des de Protecció Civil.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT