PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Policia alerta d'un intent d'estafa des de números italians

Els interlocutors es fan passar per tècnics de Microsoft fent creure als usuaris que el seu dispositiu està infectat

Per El Periòdic

L'edifici administratiu de la Policia.
L'edifici administratiu de la Policia. | Arxiu ANA

En els darrers dies, el grup de delictes tecnològics del Cos de Policia ha estat informat per parts de diversos ciutadans que estarien rebent trucades des de diversos números amb prefix d'Itàlia (+39), que es fan passar per tècnics de Microsoft o altres serveis, volent fer creure a l'interlocutor que el seu dispositiu estaria infectat. Tal com informa la Policia en un comunicat, se'ls indueix a efectuar una connexió remota al mateix o bé a clicar mitjançant missatge a algun enllaç maliciós, per suposadament arreglar el problema i després cobrar-los-hi el servei o bé sol·licitar un pagament a canvi de recuperar les dades que hagin pogut obtenir o xifrar.

De moment, el Cos d'Ordre no té constància que cap persona hagi arribat al darrer pas, però es vol informar que aquest tipus de comunicacions no provenen ni de Microsoft ni de cap altre servei tècnic oficial tractant-se com a mínim d'una estafa. Així doncs, demanen la prudència més gran per evitar ser-ne víctima, i per tal d'evitar molèsties, procedir a bloquejar el número d'origen a través del mateix terminal de telefonia.

En cas de qualsevol dubte, també recomanen posar-se en contacte amb el grup de delictes tecnològics del Cos de Policia al correu electrònic [email protected], o als telèfons 872000 o 110.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT