PUBLICITAT

Gabriel veu aquesta unió com a «una candidatura potent»

  • Tant el massanenc com Pujal critiquen les al·lusions al caciquisme
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel. Foto: ORIOL LLAURADÓ

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, així com el president del Partit Liberal (PLA), Enric Pujal, van valorat positivament l'aliança encapçalada per Jordi Cinca i Antoni Martí feta pública ahir dilluns. En declaracions a EL PERIÒDIC, Gabriel va assenyalar que l'esmentada es tracta d'«una candidatura potent», tot i que a partir d'ara la dificultat raurà en poder desplegar un pacte global: «Ara falta el programa i les aliances de veritat», va sentenciar.

El reformista també va afirmar a l'ANA que es tracta duna «bona notícia», i que «si l'esperit d'aquest embrió que avui s'anuncia és similar al que va impulsar el naixement de Coalició Reformista, estarem més a prop que lluny». En aquest sentit, Gabriel va indicar que per poder anar junts, els ha d'unir una visió de país similar i el que es vol fer en els propers cinc anys. De la seva banda, Pujal, en declaracions al programa l'Hora L de la Cadena Ser, va afirmar que aquesta aliança entre Cinca, Martí i el PRA significa «que ens anem reagrupant per crear un grup que serà important».

El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, va dirque tot i la bona acollida de la notícia sobre l'aliança, ara cal esperar a conèixer els detalls programàtics d'aquest «embrió», així com el seu projecte de futur. El líder reformista va dir que «totes les parts són bones independentment de la seva ideologia si ens uneix una visió de país», i que CR es va crear amb la idea de sumar. Per tant, si això és també l'esperit d'aquesta aliança, Gabriel va assenyalar que el camí per evitar un nou govern socialdemòcrata serè més fructífer.

pujal vol la unió del centredreta / D'altra banda, Enric Pujal va reiterar la necessitat que tot el centre-dreta concorri junt a les eleccions «per redreçar l'economia del país». Pujal va afirmar que tot i la decisió de no fusionar-se amb el PRA, «això no vol dir que no puguem anar tots junts», i ha afegit que «si s'ha de governar, s'ha de fer amb majoria».

Malgrat que va anunciar que deixa la primera línia del partit, Pujal va assegurar que dedicarà «tots els esforços per tal que sigui una realitat» la unió de forces liberals. Per aquest motiu, en referència a l'anunci que Cinca i Martí s'aliïn amb el PRA en un projecte de centre, va considerar «fantàstic» que es puguin unir totes aquestes persones de «gran vàlua», com un «cònsol extraordinari» i un Jordi Cinca que ja va intentar crear una força de centre fa dos anys.

El president del grup parlamentari d'Andorra pel Canvi (ApC), Eusebi Nomen, va refusar opinar sobre la notícia coneguda aquest dilluns al voltant de l'aliança entre Jordi Cinca, Antoni Martí i el PRA,

goya valora l'aliança / El primer secretari del PS, Ferran Goya, va afirmar que l'aliança entre Jordi Cinca, Antoni Martí, el PRA i els grups parroquials en vistes a les properes eleccions seria, de confirmar-se, un pacte «completament lícit», encara que va criticar que vagin «descaradament a no oferir un programa». Així mateix, va assenyalar que la inclusió del cònsol major d'Escaldes al projecte és «esperable», però que observa l'anunci amb «prudència», en espera que els protagonistes ho expliquin públicament.

resposta a la crítica dels cacics / Pujal, en resposta a les manifestacions del cap de Govern assegurant que plantaria cara «a la dreta i als cacics de sempre», va afirmar que si es refereix a cacic polític, «aquí l'únic cacic polític que hi ha és ell», en referència a Jaume Bartumeu i els anys que fa que es presenta a les eleccions. Pujal va fer aquestes declaracions al programa l'Hora L de la Cadena Ser. De la seva banda, Gabriel, va qualificar les declaracions de Bartumeu de «discurs antiquat» de quan algú «no té projectes ni recursos». El massanenc va dir que això significa que «estem en precampanya», i que quan algú que es vol presentar no té recursos, utilitza un «vocabulari passat de moda i obsolet».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT