PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El preu mitjà del metre quadrat dels pisos incrementa un 10% en un any

El nombre total de transaccions immobiliàries augmenta un 20,4% amb relació al mateix període del 2021

Per El Periòdic

Un ciutadà mira les ofertes disponibles a l’aparador d’una immobiliària.
Un ciutadà mira les ofertes disponibles a l’aparador d’una immobiliària. | El Periòdic

El preu mitjà del metre quadrat dels immobles incrementa al voltant d’un 10% en el transcurs d’un any passant de 2.746 euros a 3.020. De la mateixa manera, al llarg del segon trimestre del 2022 s’ha constatat una pujada del 20,4% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del mateix període de l’any anterior, així com un augment del 21,8% en relació amb l’acumulat dels darrers 12 mesos. Seguint la mateixa direcció, i tal com va publicar ahir al seu portal web el Departament d’Estadística, respecte del nombre de béns immobles transmesos, aquests s’han incrementat un 27,2% si es compara amb el segon trimestre del 2021, en què totes les agrupacions d’habitatges han experimentat un augment, excepte la categoria de Locals comercials i magatzems, que mostra una disminució del 22,2%. Així mateix, la variació anual de l’acumulat dels darrers 12 mesos té un augment del 33,4%.

Pel que fa al valor dels béns immobles transmesos, aquests s’han incrementat un 51,5% situant-se a 314.000 euros. De fet, totes les agrupacions de béns immobles han experimentat una pujada excepte el grup d’altres construccions, que disminueix un 22,3%. En aquest sentit, la variació anual de l’acumulat del darrer any mostra un augment del 38,2%.

En referència a la superfície transmesa, expressada en metres quadrats, aquesta ha augmentat el 79,1% respecte del segon trimestre de l’any anterior, en què l’agrupació de béns immobles que incrementa de manera més significativa és la de Terreny i plaça d’aparcament (125,2%) mentre que la que disminueix de manera més important és la d’Altres construccions (-40,8%). La variació anual de l’acumulat dels darrers 12 mesos reflecteix un increment del 44,3%.

Cal remarcar que, per tal de dur a terme les anàlisis i reflectir els percentatges d’augment i disminucions de les transaccions immobiliàries i els preus, Estadística utilitza la base de dades de tributació, en què es tracten els paràmetres provinents de les liquidacions trimestrals tramitades pels notaris respecte a l’impost sobre transmissions patrimonials oneroses i les lucratives, així com la constitució i la cessió de drets reals sobre els béns immobles. Igualment, també s’estudia l’impost general indirecte relatiu a les transmissions patrimonials, és a dir, les transmissions patrimonials de béns immobles realitzades pels empresaris i els professionals en el marc de la seva activitat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT