PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Manifest global d’Unicef per la defensa de la lactància

Demana als governs més recursos per protegir l’alimentació infantil

Per El Periòdic

Una dona alleta el seu nadó.
Una dona alleta el seu nadó. | Unicef

«A mesura que les crisis globals continuen amenaçant la salut i la nutrició de milions de nadons i infants, la importància vital de la lactància materna com el millor inici possible de la vida és més crítica que mai». Així ho van destacar en el manifest conjunt de l’organització la directora executiva d’Unicef, Catherine Russell i el director general de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom. Durant aquesta Setmana mundial de la Lactància Materna, sota el seu lema Afavoreix la lactància materna: educar i recolzar, l’Unicef i l’OMS demanen als governs que destinin més recursos per protegir, promoure i donar suport a les polítiques i programes de lactància materna, especialment per a les famílies més vulnerables que viuen en entorns d’emergència.

«Durant les emergències, incloses les de l’Afganistan, el Iemen, Ucraïna, la Banya d’Àfrica i el Sahel, la lactància materna garanteix una font d’aliment segura, nutritiva i accessible per a nadons i infants petits», assegura el manifest. Seguint la mateixa línia, el text destaca que l’alletament ofereix una poderosa línia de defensa contra les malalties i totes les formes de desnutrició infantil, inclòs el malbaratament.
Un altre dels punts recalca que la lactància materna també actua com la primera vacuna del nadó, protegint-los d’infeccions infantils comunes.

«No obstant això, l’angoixa emocional, l’esgotament físic, la falta d’espai i privacitat i la mala experiència de sanejament de les mares en entorns d’emergència fan que molts nadons estiguin perdent els beneficis de la lactància materna per ajudar-los a sobreviure», conclou el manifest. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT