PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià de Lòria s’imposa a la pluja i llueix el Ball de la Marratxa

Majoral agraeix la tasca dels funcionaris de neteja per «la feina que estan fent»

Per El Periòdic

Un instant del Ball de la Marratxa a Sant Julià de Lòria.
Un instant del Ball de la Marratxa a Sant Julià de Lòria. | SFGA/JAViladot

Les ganes de gresca van poder amb la pluja que va caure ahir a la tarda a Sant Julià de Lòria. La parròquia laurediana ha tornat a celebrar aquest any els actes més tradicionals de la festa major en format presencial després de l’aturada per la pandèmia. En alguns moments, les precipitacions van ser intenses, però no suficients per aturar l’esdeveniment. Així doncs, la plaça Major va tornar a ser l’escenari en el qual es van representar les danses més tradicionals de la vila, com són el ball de la Colla de Geganters, els ballets de l’Esbart Laurèdia i el Ball de la Marratxa.

L’escenari estava ple de gom a gom i per al cònsol major, Josep Majoral, això vol dir que «Sant Julià és viva». A més, va afegir que «la festa major està aquí, i un acte com el d’avui no podia faltar». Paral·lelament, va aprofitar per destacar la gran participació juvenil que hi va prendre part. De fet, va posar en relleu que «l’Esbart Laurèdia és una de les entitats que més jovent mou. Hi ha més d’un centenar de joves que hi formen part, i avui dia és molt important per a ells participar al voltant d’aquests actes tradicionals».

La parròquia laurediana va cloure la jornada del penúltim dia de festa amb concerts. En aquest sentit, el cònsol també va voler fer referència a les fotografies de brutícia que el comú va penjar a les xarxes socials del resultat de la nit de dissabte. «La voluntat de les imatges que vam publicar a les xarxes era la d’agrair als funcionaris del Departament de Neteja la feina que estan fent», va apuntar, desmentint, d’aquesta manera, la interpretació que s’ha fet per part d’algun mitjà de comunicació. «És normal que l’endemà d’un dia de festa major hi hagi tanta brossa pels carrers», va afegir. 

Així mateix, i recordant els incidents de la darrera festa major prèvia a la pandèmia, va recordar que per a aquesta edició, s’ha prescindit de les barres de bar i apostar per un programa «amb una visió de seguretat, prudència i seny». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT