PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Barça de bàsquet femení se suma a les estades d’Encamp

L’expedició blaugrana la completen el futbol sala, l’hoquei, l’handbol i el bàsquet júnior masculí

Per El Periòdic

L’estada del Barça B de futbol sala a Encamp.
L’estada del Barça B de futbol sala a Encamp. | Comú d\'Encamp

El Barça de bàsquet femení, recentment ascendit a la Lliga Femenina Endesa, la màxima categoria espanyola, serà el nou equip que se suma a les estades de pretemporada que l’FC Barcelona realitza a la parròquia, una de les iniciatives promocionals com a destinació esportiva amb més repercussió mediàtica en l’àmbit internacional, segons va informar ahir en un comunicat el Comú d’Encamp.

Les seccions de futbol sala, handbol, hoquei patins i l’equip júnior de la secció de bàsquet masculí seran la resta d’equips que conformaran l’expedició blaugrana per fer la pretemporada a Encamp durant el mes d’agost. Els equips s’allotjaran a la parròquia i utilitzaran les instal·lacions esportives encampadanes gràcies a un acord que des de fa 13 anys permet promocionar Encamp a través de l’esport i d’una marca de reconeixement internacional com és l’FC Barcelona i, per altra banda, promocionar Encamp com a destinació de turisme esportiu.

En concret, l’equip masculí de futbol sala farà l’estada del 5 al 8 d’agost, el d’handbol ho farà del 9 al 12 d’agost i el d’hoquei patins del 14 al 18 d’agost. Pel que fa a les seccions de bàsquet, el Barça de bàsquet júnior estarà a la parròquia del 19 al 22 d’aquest mes d’agost i l’equip de bàsquet Barça CBS femení del 21 al 24 de setembre.
Des del Comú d’Encamp es treballa amb accions com les acollides per consolidar la parròquia com una destinació de turisme esportiu i de rebuda d’esportistes d’elit per les característiques favorables geogràficament i d’instal·lacions.

Les seccions del Barça que faran temporada a Encamp tenen un llarg recorregut a l'esquena. El futbol sala, que al llarg de la història ha coronat sis lligues, quatre Champions, sis Copes d’Espanya i una Recopa d’Europa, entre molts d’altres, ha tancat una temporada històrica amb pòquer de títols: Champions, Lliga, Copa d’Espanya i Supercopa d’Espanya. 

Tanmateix, la secció d’handbol torna a Encamp després d’una exitosa temporada 2021-22, en què els blaugranes van sumar sis dels set títols possibles i es van convertir en el primer equip que revalida la Champions des que es juga en el format de Final a 4. La secció acumula 29 Lligues Asobal, 11 Copes d’Europa, 26 Copes del Rei i 17 Copes Asobal, entre altres títols internacionals.

D’altra banda, el Barça d’hoquei patins compta amb 32 lligues, 22 lligues europees i 24 Copes del Rei, entre altres títols. L’any passat van conquerir la Lliga Catalana i la Copa del Rei.

Pel que fa al bàsquet femení, el Barça CBS, l’equip va tancar la temporada amb l’ascens a la Liga Femenina Endesa, quan a tres partits per finalitzar la competició i amb un total de 24 victòries i només tres derrotes van sentenciar l’ascens a la màxima divisió del bàsquet espanyol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT