PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’edició del 2022 del Cirque du Soleil tanca amb uns 83.000 espectadors

L’esdeveniment perd públic de peu, però en guanya un 3% a la graderia

Per Anna Casanova

Un instant de l’espectacle MÜV.
Un instant de l’espectacle MÜV. | Cirque du Soleil

El Cirque du Soleil tancarà l’edició d’enguany amb gairebé 83.000 espectadors, un resultat que suposa un 86% d’ocupació a les 22 representacions que s’han realitzat. Així es desprèn de les previsions del director de producte i nous projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, qui va assegurar que «la valoració és força positiva, atenent la situació complicada de la qual venim després de dos anys de pandèmia i una tendència inflacionista», que causa que la gent es plantegi segons quin tipus de despeses.

A escala d’entrades, Torres va destacar que totes les de seient han funcionat millor que en l’edició anterior, amb una tendència d’augment del 3% en comparació a l’edició de 2019 i una ocupació total del 96%. Quant a les entrades de peu, aquest any s’ha fixat que tinguin un preu simbòlic de cinc euros, fet que ha ocasionat que els assistents hagin preferit pagar per l’entrada de seient, i a més, «aquells que venien per primer cop per descobrir el Cirque du Soleil han decidit que no venien si havien de pagar», va apuntar el director de producte i nous projectes. Per tant, aquestes han aconseguit un 65% d’ocupació. Tot i això, Andorra Turisme ja calculava que aquesta situació passaria, i al final «no ha estat tan important, ja que molts dies hem tingut l’aforament d’entrades de seient complet». Actualment, el contracte amb el Cirque du Soleil contempla que pugui haver-hi una edició el 2023, en la qual Torres va assenyalar que «possiblement replantejarem si mantenir els seients a peu dret i, si no ho fem, haurem de reduir l’aforament i potser s’afegeixen funcions els caps de setmana».

Amb tot, va explicar que és possible recuperar l’emplaçament l’any vinent, ja que és «una ubicació fàcil de trobar i amb aparcaments».

PUBLICITAT
PUBLICITAT