PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Doria aconsegueix la medalla de bronze en Kayak Extrem

La palista registra així el primer metall per a Andorra en un Mundial de piragüisme eslàlom

Per El Periòdic

Doria durant la final de la disciplina de Kayak Extrem.
Doria durant la final de la disciplina de Kayak Extrem. | INSTAGRAM/@AUGSBURG2022

Mònica Doria va poder tenir un final dolç pel que fa a la seva participació en el Mundial de piragüisme d’Augsburg. L’andorrana es va fer amb la medalla de bronze en la modalitat de Kayak Extrem gràcies a una cursa molt sòlida davant de grans noms, com pugui ser el de la campiona del món i referent de Doria, segons ha pogut explicar aquesta en diverses ocasions, Jessica Fox. La palista tricolor no ho va tenir gens fàcil des d’un primer moment, i és que ja en les classificatòries va quedar enquadrada amb rivals, a priori, superiors.


No obstant això, la del Principat va garantir l’espectacle des del principi, realitzant unes lluites constants, de tu a tu, contra competidores més experimentades. Les semifinals, sense anar més lluny, van ser un gran exemple. Doria va haver de sortir en la sèrie de quatre juntament amb la mateixa Fox i altra de les grans favorites, Ricarda Funk, a més de la xinesa Yan. Després de mantenir una disputa amb aquesta última, Doria va poder assolir la tercera posició, i amb la desqualificació de Funk per una penalització, l’andorrana es va fer amb un lloc a la final, la qual cosa només significaria el primer pas pel qual vindria després: la primera medalla per a Andorra en un Mundial de piragüisme.


L’australiana Jessica Fox i la britànica Kimberly Woods van ocupar els dos primers esglaons del podi, mentre que la tricolor, de només 23 anys, va completar el top3. La fita aconseguida va servir també per llevar-se del cap el fet de no poder classificar-se per cap de les dues finals, tant en la disciplina de canoa (ahir mateix, al matí) com la de caiac, a causa de petites errades, les quals va pagar massa cares. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT