PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 7.700 sancions de circulació entre gener i juny

No tenir vigent el distintiu de la ITV o no dur cinturó, les infraccions més comunes

Per El Periòdic

Un radar fixe instal·lat a la xarxa viària.
Un radar fixe instal·lat a la xarxa viària. | Arxiu ANA

El Cos de Policia ha tancat el primer semestre del 2022 imposant un total de 7.706 sancions a conductors que han infringit alguna norma durant la conducció. Del total, 5.296 corresponen a penalitzacions relacionades amb els excessos de velocitat que s’han detectat mitjançant els diferents radars fixos, els quals estan distribuïts al llarg de la xarxa viària del territori del Principat. Per la seva banda, les 2.410 sancions restants corresponen a altres infraccions, les quals fan referència, per exemple, a la no utilització del cinturó de seguretat, no dur vigent el distintiu de la ITV en el vehicle, o bé per utilitzar el telèfon mòbil mentre el conductor està al volant, entre altres casuístiques.

Si es comparen les xifres amb el mateix període de l’any passat fins al 30 de juny del 2021, la Policia va notificar 10.806 sancions relacionades amb la conducció. Aquests resultats representen una davallada del 28,7% durant aquest primer semestre del 2022. A més, si s’analitzen els períodes anteriors, es pot observar com en tot el 2020 hi va haver 18.770 sancions imposades per la Policia i, paral·lelament, al llarg del 2019 se’n van imposar 18.176.

D’altra banda, cal destacar que les penalitzacions imposades a causa de cometre infraccions sobre la Llei de Seguretat Pública han ascendit fins a un total de 506 en els sis primers mesos de l’any. Així mateix, el Cos de Policia va explicar que han estat 18 les sancions que s’han dut a terme després de detectar casos d’immigració clandestina. A tall comparatiu, durant el primer semestre del 2021, la xifra va ascendir fins a 11, mentre que en tot el 2020 es van comptabilitzar unes 13 sancions. Amb tot, l’any 2019 va sumar 16 sancions relacionades amb la immigració clandestina. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT