PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caldea posa en marxa el projecte del nou hotel

Els socis privats del termolúdic arriben a un acord amb Escaldes per tirar endavant la iniciativa

Per Anna Casanova

Una imatge del termolúdic.
Una imatge del termolúdic. | Caldea/Pablo Varela

Caldea començarà a definir el projecte executiu i a realitzar la licitació de les obres del nou hotel a la tornada de les vacances d’estiu, i també s’iniciarà el procés de disseny i la selecció d’arquitectes, segons va avançar el director general de Caldea Inúu, Miguel Pedregal. Aquest projecte de quatre estrelles i amb una idea inicial de 45 habitacions es vol construir a la torre icònica del termolúdic.

Amb relació al pressupost que s’invertirà, Pedregal va explicar que «per ara, tenim estimacions al business plan, però estan pendents de contrastar amb la redacció del projecte executiu», que fixarà el pressupost necessari per tirar endavant el projecte. La iniciativa, que estava pendent d’un acord entre els socis privats de Caldea i el Comú d’Escaldes-Engordany va arribar recentment a una entesa, que va ser presentada a l’assemblea d’accionistes i es va aprovar. «A partir d’aquí, pensem que ja podrem avançar d’una forma més ràpida amb tots els preparatius de l’obra», va valorar el director general de Caldea Inúu.

El tret diferencial que aportarà el nou hotel serà «tenir integrat l’allotjament amb tots els serveis de benestar que podem oferir», perquè la idea no és construir un hotel i vendre les habitacions competint amb la planta hotelera actual, sinó que el propòsit és oferir paquets de benestar per abonar les entrades als spas, els tractaments de massatges, l’assessorament dietètic o la pràctica esportiva, «i això només es pot fer si tenim als clients allotjats al mateix edifici», va assegurar el director general.

Quant a la desestacionalització, Pedregal va asserir que l’hotel serà un argument molt important per «intentar elevar les vendes i l’activitat de les temporades baixes», ja que, al contrari de les pistes d’esquí, que tenen una estacionalitat restringida a l’hivern, «nosaltres tenim dues temporades altes: a l’hivern i sobretot en el període del mes d’agost», va destacar.

D’altra banda, el pla de renovació del termolúdic també està actualment sobre la taula. «Caldea és un centre que ja porta gairebé 30 anys en funcionament ininterromputs i han passat més de 10 milions de persones per les instal·lacions», va assenyalar. Així doncs, la idea és realitzar de forma paral·lela una restauració de tota l’edificació més antiga mantenint una fidelitat a l’espai, ja que «no el volem reinventar, sinó que volem renovar els materials i sanejar l’estructura per donar-li més durabilitat i perllongar la seva vida útil», va manfiestar. Tanmateix, com en el cas de l’hotel, tant el pressupost com les dates de construcció dependran del projecte executiu que es defineixi. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT