PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern manifesta la «voluntat» d’invertir en equipament indoor

La posada en marxa del pla dependrà de l’evolució de la inflació

Per El Periòdic

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant una compareixença.
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant una compareixença. | SFGA

El Govern, en paraules de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va afirmar tenir la «voluntat d’invertir en infraestructures indoor», és a dir, instal·lacions que utilitzaran aquelles disciplines d’interior, com pugui ser la gimnàstica, o d’altres que ja disposen d’un espai a l’aire lliure, però les quals les temperatures a l’hivern al país fan que la pràctica de les mateixes es compliqui, com és el cas de l’atletisme o el tennis, entre altres.

Així ho va confirmar Riva en declaracions a EL PERIÒDIC, després d’explicar ser coneixedora que «Andorra va fer un pas molt important pel que fa a les instal·lacions esportives per acollir els Jocs dels Petits Estats de l’any 1991, i han anat passant els anys, s’ha continuat avançant en millorar el nombre de practicants esportius i les federacions han fet una gran feina creixent i desenvolupant-se totes elles, però no hi ha hagut una inversió regular en instal·lacions esportives». La ministra va afegir que «s’han anat fent espais més en l’ànim de la pràctica, però no tant en el de la competició», i és per això que des de l’Executiu s’està treballant en «l’ampliació del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO) per disposar d’uns espais que, si mai han de ser polivalents, ho siguin amb les condicions requerides».

Incís de les federacions

Les reunions entre el Govern i les diferents federacions existents al país, segons ha pogut saber aquest mitjà, van ser clau a l’hora que aquestes últimes manifestessin les seves preocupacions al respecte. «Alguns col·lectius ens han demanat instal·lacions amb alçades importants, i que també pugui ser utilitzat després per altres disciplines que puguin, per horaris, anar convivint en aquell espai», va assenyalar Riva. D’aquesta manera, des del ministeri d’Esports es va assegurar que «som conscients que s’ha de tornar a fer una inversió amb una instal·lació que reuneixi els requisits necessaris per, fins i tot, acollir alguna competició».

Pendents de l’economia

L’augment al llarg dels anys del nombre d’esportistes per federació ha sigut notori, i la proliferació d’aquests ha posat en relleu la necessitat de disposar d’un espai habilitat, sigui un d’independent o dins d’un altre centre. No obstant això, tot i que «la voluntat del Govern és invertir en aquest aspecte», la posada en marxa d’aquest pla d’actuació dependrà del context econòmic mundial. «Recordem que estem en un moment molt complicat en l’àmbit de la construcció. La voluntat és fer-ho, però també fer-ho per un cost just i, per tant, tampoc no arribar a patir, i és per això que esperem la desescalada de la inflació, perquè la intenció és tirar-ho endavant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT