PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra se suma un any més al Dia mundial contra el tràfic de persones

El Govern distribueix un tríptic informatiu amb els serveis de protecció vigents

Per El Periòdic

Imatge d’uns peus lligats per una corda.
Imatge d’uns peus lligats per una corda. | Arxiu ANA

El Govern se suma un any més a la commemoració del Dia mundial contra el tràfic d’éssers humans, declarat el 30 de juliol per les Nacions Unides. Així, s’han previst diferents accions amb l’objectiu de fomentar la consciència social davant la situació de les víctimes de tràfic d’éssers humans, i alhora promoure i protegir els seus drets. D’aquesta manera, avui es farà difusió d’una imatge d’adhesió a la campanya oficial Blue heart de Nacions Unides contra el tràfic de persones. Es distribuirà a través de les xarxes socials i les pàgines web oficials del Govern. També es farà difusió d’un nou tríptic informatiu sobre el tràfic d’éssers humans, que conté l’explicació del servei, la definició del delicte, els diferents tipus, indicadors, consells de prevenció i el telèfon d’atenció, el 181, que és gratuït i operatiu les 24 hores del dia. Aquest tríptic s’ha traduït al castellà, francès, anglès i ucraïnès.

El Servei d’Atenció Integral a les Víctimes de Tràfic d’Éssers Humans (Savteh), es va crear a través de la Llei 9/2017 de mesures per lluitar contra el tràfic d’éssers humans i protegir-ne a les víctimes, com una prestació de suport gratuïta i garantida que forma part de la cartera de serveis socials i sociosanitaris. Aquest servei està adscrit a l’àrea de Polítiques d’Igualtat del Ministeri d’Afers Socials, Joventut i Igualtat i ofereix una atenció pluridisciplinària a les víctimes de tràfic d’éssers humans i, si escau, als seus fills/es menors d’edat, relacionada amb la protecció, la informació, l’orientació, l’assessorament i la recuperació. El Savteh inclou funcions de tractament en l’àmbit social i funcions de seguiment en l’àmbit psicològic i jurídic, i inclou els serveis i els equipaments necessaris per garantir aquesta atenció.

Andorra va ratificar el Conveni de les Nacions Unides contra la delinqüència organitzada transnacional el novembre del 2000. Recentment, s’ha aprovat l’adhesió d’Andorra al protocol per prevenir, reprimir i sancionar el tràfic de persones, especialment dones i infants, que complementa aquest conveni. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT