PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El bus parroquial de la Massana serà gratuït a partir de l’1 de setembre

El servei serà de lliure accés per als residents i els turistes

Per El Periòdic

Una imatge de la sessió del Consell de Comú d’ahir a la Massana.
Una imatge de la sessió del Consell de Comú d’ahir a la Massana. | Comú de la Massana

La gratuïtat del bus comunal a la Massana entrarà en vigor a partir de l’1 de setembre de 2022. Aquest servei serà de lliure accés, tant per als residents com per als turistes. Per tant, la nova mesura, que té el doble objectiu d’afavorir la mobilitat sostenible i també d’ajudar a l’economia familiar, ha estat possible gràcies a la renegociació del conveni existent amb la concessionària, tal com va explicar la cònsol menor de la parròquia, Eva Sansa. En aquest sentit, també s’ha aprovat un suplement de crèdit de 6.000 euros, que es finançarà a través de Tresoreria. 

Paral·lelament, en la mateixa sessió, es va aprovar l’adjudicació de l’explotació i la gestió de la deixalleria de les Valls del Nord, mancomunada entre Ordino i la Massana, a l’empresa Pirinenca de Serveis. La cònsol menor va apuntar que «l’objectiu de l’externalització és donar un millor servei als ciutadans optimitzant aquest equipament, ampliant els horaris i amb una gestió a càrrec d’una empresa especialitzada amb residus». A més, també s’inclou la possibilitat que l’empresa realitzi la recollida de trastos a la parròquia en moments puntuals, per donar suport a l’equip de via pública. Per la seva banda, l’externalització del servei comportarà un estalvi de gairebé 20.000 euros, i l’adjudicació s’ha realitzat per un import de 211.000 euros l’any. En concret, 127.000 seran assumits per la Massana i els 84.000 restants, per la parròquia d’ Ordino. 

Altrament, el Consell de Comú va aprovar l’adjudicació parcial de les obres d’adequació del parc de Santa Caterina, un espai que es vol destinar íntegrament als joves. Durant aquesta primera etapa, a més de l’enderroc i moviment de terres i instal·lacions elèctriques, ja es construirà una zona d’skate park, molt demanada pels joves, i un camp de futbol. Les obres començaran al setembre i es preveu que estiguin enllestides cap al novembre. Així, de cara al 2022 es completarà aquesta fase amb una pista de bàsquet, i es desenvoluparà la segona fase, amb nous equipaments. 

Un altre dels punts de l’ordre del dia va ser la modificació de l’Ordinació Tributària per afegir una nova quota de reserva especial adreçada als restaurants que serveixen menjar a domicili. En els darrers anys, i sobretot a partir de la pandèmia, ha crescut la demanda d’aquest servei i els establiments massanencs s’hi han adaptat, però ara els cal un espai per poder estacionar els seus vehicles. La reserva d’aquesta zona particular tindrà un cost de 5,16 euros el metre lineal, i l’horari d’ús serà de les 20.00 fins a les 00.00 hores. 

Per finalitzar amb la sessió, el Consell va aprovar una partida de 20.000 euros amb la finalitat d’ampliar les accions de gestió forestal, un cop completades les previstes per aquest any. En aquesta línia, el conseller Sergi Gueimonde va remarcar que amb les tempestes de l’estiu i de l’hivern passats es va evidenciar la necessitat de mantenir els boscos saludables, ja que hi ha moltes zones d’habitatges a tocar del bosc, i les intervencions realitzades van servir per prevenir possibles incidències. Així doncs, Gueimonde va apuntar que «és important recuperar la cultura de la gestió forestal per tal d’evitar riscos per als veïns, però també per reduir el risc d’incendi». De fet, a una de les zones on s’intervindrà, al bosc d’Escàs, fa poc un arbre va caure sobre una teulada. No obstant això, també s’intervindrà al vedat de Xixerella, per millorar l’activitat cinegètica; i a la pista del Pla de l’Estany. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT