PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encamp adjudica provisionalment Prada de Moles a l’FC Andorra

El club tindrà sis mesos per complir amb una sèrie de requisits i la inversió total serà de 26 milions d’euros

Per El Periòdic

Una representació virtual del que seria el nou Prada de Moles.
Una representació virtual del que seria el nou Prada de Moles. | Comú d\'Encamp

El Comú d’Encamp va adjudicar ahir a l’FC Andorra, de manera oficial, la concessió, de manera provisional i condicionada, del terreny on estan ubicades les instal·lacions esportives de Prada de Moles per a la construcció d’un estadi de futbol professional, que tindrà una capacitat d’uns 6.000 espectadors. Tal com va detallar la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, d’acord amb la documentació presentada per l’FC Andorra i l’anàlisi fet per part de la mesa de contractació, l’adjudicació definitiva «queda condicionada al compliment d’una sèrie de peticions que el Comú d’Encamp ha traslladat al club perquè compleixi en el termini màxim de sis mesos», i procedir a la concessió definitiva de Prada de Moles per una durada de 35 anys.


En referència a aquesta manera de procedir, i que ha posat el dubte sobre altres consellers, Mas va precisar que «la voluntat del comú és obtenir el màxim de garanties i traslladar seguretat jurídica, així com col·laborar per guanyar temps i poder començar les obres com abans millor». Tanmateix, el comú es guarda una clàusula que indica que, en cas que s’abandonés aquest projecte abans de 15 anys, els responsables de la societat esportiva assumirien el retorn del préstec que hagués contret el comú per a la seva aportació.

 


En total, la inversió prevista per tirar endavant l’estadi i el camp d’entrenament puja fins als 26 milions d’euros, dels quals la corporació n’assumirà sis. D’altra banda, es té previst que aquestes primeres construccions siguin la primera pedra d’una futura «ciutat esportiva», segons va dir el conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, i en el qual s’inclouria també les futures instal·lacions que té previst alçar la Federació Andorrana de Futbol (FAF). Fernàndez va assegurar que «la inversió comunal per construir i mantenir aquestes noves instal·lacions és totalment assumible, i a més a més, el retorn per a tota la parròquia serà altíssim».

 

Finançament i cànon

 

Mas també va explicar alguns detalls del finançament i del cànon que preveu la proposta presentada. En total, l’FC Andorra hauria d’abonar 14 milions d’euros al llarg de tota la concessió, tot i que no els pagarà finalment en diners, sinó a través d’altres fórmules com la cessió d’espais publicitaris, l’ús de la instal·lació per part de la corporació, o el fet d’assumir el manteniment del camp i les instal·lacions d’entrenament.


«L’objectiu d’aquesta concessió és tenir un equipament que permeti generar oportunitats per la parròquia», va dir la cònsol major, mentre afegia que es materialitzarà un acord d’esponsorització «per a la promoció de la parròquia d’Encamp», que suposarà l’aportació d’un milió d’euros per temporada per part del comú a l’FC Andorra, durant quatre anualitats. 

 

 

La corporació calcula un retorn indirecte d’un milió d’euros per temporada a Segona

 

El Comú d’Encamp va deixar sobre la taula el desig que les noves instal·lacions no suposin únicament un benefici esportiu, sinó també que s’estengui a altres àmbits més enllà de la temporada futbolística marcada en el calendari. Per això, l’FC Andorra preveu quatre vies per assolir aquest objectiu de revitalització i reactivació econòmica resumits en diversos punts, com la creació de campus de futbol amateurs i professionals, espais comercials, esdeveniments esportius i culturals de rellevància i convencions vinculades als eSports i youtubers, que conjuntament amb l’activitat principal, que és el futbol, preveu arribar a generar un impacte indirecte de prop d’un milió d’euros anuals en l’escenari actual de jugar a Segona Divisió, i que passaria a ser d’1,7 milions d’euros anuals si s’ascendís a la Primera Divisió.

El temps, però, continua sent el gran contricant, i és que l’acord amb LaLiga per poder jugar al Nacional estableix que només serà per dues temporades i, per tant, el nou Prada de Moles hauria d’estar enllestit per a la temporada 2024-2025. Tanmatexi, no es descarta que LaLiga introdueixi nous canvis en el reglament durant les pròximes temporades pel que fa als mínims que necessitin les instal·lacions, un context que obligaria l’FC Andorra a invertir una nova quantia per adequar, encara més si cap, l’Estadi Nacional, a l’espera de tenir aquest d’Encamp.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT