L’FC Andorra cau davant un Girona de Primera Divisió

Els d’Eder Sarabia igualen forces durant gran part del partit, però paguen cares les errades puntuals

Pastor lluita una pilota en una jugada del partit d’ahir entre el Girona i l’FC Andorra. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va caure de peu per 2-0 davant tot un Girona, que serà equip de Primera Divisió aquesta temporada, en el que va ser el primer partit a Torremirona.
Els primers minuts van ser de domini gironí, i va ser així fins al punt que als jugadors dirigits per Eder Sarabia els va costar molt passar del migcamp, sobretot a causa d’una pressió elevada de l’equip local. L’agressivitat a l’hora de buscar i mantenir la pilota per part del Girona va acabar, en el minut 7 de partit, per donar pas al primer gol a l’Estadi la Vinya. Raúl Lizoain va intentar treure la pilota jugada des de la porteria, però en l’intent de passada cap a Aguado, aquest, que venia perseguit per un jugador rival, va perdre l’esfèric, que va acabar als peus de Terrat, i amb una bona penjada va establir l’1-0 en el marcador.

Gairebé 20 minuts li va costar a l’FC Andorra fer gala del seu joc associatiu característic. Quan els tricolor van trobar aquest punt van començar a sentir-se còmodes en camp contrari, gaudint de les primeres oportunitats. Hector Hevel va esdevenir la referència, en situar-se entre el migcamp i la davantera, i a punt va estar de connectar amb Carlos Martínez, que ho tenia tot per establir l’empat, però la gespa li va fer una mala passada en ensopegar.

Tanmateix, va ser Aleix Garcia qui més a prop va estar de fer el 2-0 gràcies a un xut al pal de falta directa, tot i que Carlos Martínez va contestar poc després amb un xut llunyà, també sense sort. L’intercanvi de copa es va anar succeint entre els dos conjunts, sense cap dominador clar i, de fet, Marc Aguado va tenir una gran oportunitat per establir l’empat, però el xut des de fora de l’àrea va anar massa centrat. Amb aquest context, l’àrbitre va xiular el final de la primera meitat.

Ja en la represa, Carlos Martínez, als pocs minuts, va tenir l’ocasió més clara dels tricolor en rematar, sol a l’àrea petita, al pal. El domini va ser pels d’Eder Sarabia, amb gairebé més del 60% de la possessió. L’únic aspecte a corregir estava en la sortida de pilota, on Lizoain va tenir tres o quatre errades que bé haguessin pogut costar un gol. De fet, amb el canvi a la porteria i l’entrada de Marc Vidal va arribar el segon del Girona. Castellanos va aprofitar la mala col·locació de Vidal per engaltar un xut escorat que va acabar directament dins de la porteria (2-0).

A partir d’aquí, els del Principat ho van intentar amb internades per banda, però el marcador ja no es va moure més. Així doncs, l’FC Andorra tanca amb derrota el primer partit d’aquesta estada i ja pensa en el pròxim, davant el RCD Espanyol B.