PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un espectacle de llum i so amb 120 drons substituirà els focs d'artifici de Sant Julià de Lòria

Serà dimarts que ve a les 22.30 hores

Per El Periòdic

Un moment de la presentació d'aquest matí.
Un moment de la presentació d'aquest matí. | ANA/M.P.

 

Tenint en compte el perill molt alt d'incendi actiu a Andorra i la celebració de les festes majors de les diferents parròquies, el comú de Sant Julià de Lòria i Epizen, a través del Grup Pyrénées, han arribat a un acord per tal d'apropar al Principat un espectacle innovador i pioner al país en clau sostenible que té com a finalitat substituir els focs artificials com a cloenda de la festa major. Així, després d'un any de converses que han servit per estudiar sinergies i accions futures, s'ha arribat a un acord per a la celebració d'un espectacle de llum i so protagonitzat per 120 drons que sobrevolaran el cel del poble lauredià el proper dimarts 2 d'agost a partir de les 22.30 hores.

Tal com ha explicat la cònsol menor laurediana, Mireia Codina, "teníem clar que no podíem fer focs d'artifici per la situació actual i ens va sorgir l'oportunitat de poder fer un espectacle audiovisual amb drons". Concretament, els aparells estan programats per anar elaborant una sèrie de formes geomètriques al cel que tindran com a temàtica la festa major i que s'enlairaran fins a 150 metres sobre el terra durant deu minuts. Es tracta, sens dubte, d'un espectacle "primerenc i únic al país" que "no serà l'últim", ja que el resultat d'aquesta acció determinarà si per anys vinents es continuarà reproduint.

L'exhibició visual, a més, anirà acompanyada de música que es podrà escoltar a través de la Ràdio Festa Major, al 98.5 de l'FM, així com al llarg de tot el poble, ja que la corporació col·locarà diferents altaveus en punts com la plaça del Solà, la plaça de la Germandat i la zona de Rocacorba. En aquest sentit, es demanarà la col·laboració a bars i restaurants per tal que sintonitzin l'emissora i la música del 'show' envaeixi el poble.

El pressupost de l'espectacle s'enfila fins als 19.000 euros i anirà a càrrec d'Epizen. De fet, en la presentació ha estat present el director de Màrqueting i Digitalització de Grup Pyrénées, Àngel Alonso, qui ha reconegut que "des d'Epizen estem molt orgullosos d'haver dut a terme aquesta col·laboració amb el comú", ja que des d'un inici "vam tenir clar que tot el que volíem fer havia de tenir un caire parroquial molt important".

Alonso ha detallat que tant la corporació comunal com el nou centre comercial tenen com a pilars fonamentals la sostenibilitat i la innovació. De fet, es tracta de dos elements que els visitants podran veure de manera immediata tan bon punt accedeixin a l'edifici. En relació amb la sostenibilitat, ha dit que "per a nosaltres ha sigut un comú denominador en tot moment", i així es mostra en la certificació mediambiental que ha rebut el complex durant la seva construcció, un reconeixement que ha obligat a donar compliment a una sèrie d'estàndards "bastant exigents". Tot plegat ha portat que Epizen sigui el primer edifici del país "amb una certificació d'aquest tarannà". En referència a la innovació, també ha exposat que dins d'Epizen la tecnologia "serà una norma que es veurà des de l'obertura".

PUBLICITAT
PUBLICITAT