PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El sistema braille arriba a més d’un centenar d’espais turístics

Les plaques amb els codis QR estan situats a una alçada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda

Per El Periòdic

El conseller d’accessibilitat d’Escaldes-Engordany, Toni Fernández, palpa el mapa d’Engolasters.
El conseller d’accessibilitat d’Escaldes-Engordany, Toni Fernández, palpa el mapa d’Engolasters. | Andorra Parl’APP

Amb l’objectiu de posicionar Andorra com una destinació de turisme inclusiu que apropi el patrimoni cultural i natural al màxim de públics, des del programa Infoturisme, en el qual Andorra Turisme i els Departaments de Turisme dels set comuns desenvolupen i financen conjuntament projectes que són d’interès de totes les parts, s’han dut a terme una sèrie de projectes per oferir accessibilitat universal a alguns dels principals indrets del país. D’una banda, s’han dotat més d’un centenar d’espais d’interès turístic, com per exemple monuments, escultures o miradors amb codis QR, gràcies a la posada en marxa del projecte Parl’App. Així doncs, escanejant els codis amb els mateixos dispositius mòbils, els usuaris poden disposar de continguts descriptius en llengua de signes, i també locutats en català, castellà, francès i anglès. A més, les plaques que contenen els codis QR ofereixen informació en braille, el sistema tàctil d’escriptura i lectura per a invidents, i estan situades a una alçada adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

D’altra banda, s’ha dut a terme la renovació dels miradors ecoturístics i panells interpretatius Natura en ruta que es troben repartits per tot el Principat, per dotar-los de plafons informatius on s’incorporen continguts en Braille, així com imatges en relleu que ajuden a percebre millor les informacions a les persones amb discapacitat visual, i també s’hi han incorporat codis QR Parl’App. La intenció és facilitar la comprensió i el coneixement de la fauna i flora autòctones, així com els pics i muntanyes de l’entorn a les persones amb diversitat funcional. De la mateixa manera, s’han efectuat canvis en l’estructura dels miradors i panells interpretatius, tot rebaixant la seva alçada, amb l’objectiu que les persones amb mobilitat reduïda puguin accedir més còmodament a les informacions que s’hi detallen; i s’han inclòs una vintena de recorreguts de muntanya a l’App Blind Explorer, una solució digital que permet dotar d’una major autonomia a persones amb discapacitat visual per recórrer itineraris de senderisme, mitjançant la geolocalització i un sistema auditiu que millora l’orientació i la mobilitat per a persones d’aquest col·lectiu.

Per donar a conèixer totes aquestes propostes inclusives s’ha editat un vídeo promocional sobre turisme accessible a Andorra, en què també s’inclou el camí de les Fonts d’Escaldes-Engordany, que des de fa ja uns quants anys està adaptat per a persones amb discapacitat visual i amb mobilitat reduïda. El vídeo inclou àudio descripció i es difondrà a través dels diferents perfils de xarxes socials d’Andorraworld i dels comuns. Així mateix, també s’ha dissenyat un pla de comunicació adreçat a entitats de col·lectius amb diversitat funcional d’àmbit nacional i també de fora del país, on s’han previst accions amb influencers i s’ha contactat amb operadors turístics que inclouen en els seus catàlegs viatges adreçats a aquests col·lectius. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT