PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vergés inicia el debut andorrà als EYOF amb una 46a posició

La nedadora de la FAN pren part en els 100 metres estil lliure i registra la seva millor marca del 2022

Per El Periòdic

La delegació andorrana, durant la cerimònia d’obertura dels Eyof a Banská Bystrica.
La delegació andorrana, durant la cerimònia d’obertura dels Eyof a Banská Bystrica. | COA

La nedadora de la Federació Andorrana de Natació Teresa Vergés va ser la primera de la delegació andorrana en debutar, ahir, al Festival Olímpic de la Joventut d’Europa (EYOF) que s’està portant a terme a la localitat eslovaca de Banská Bystrica.


La jove competidora del Principat va prendre part en la prova dels 100 metres estil lliure, aconseguint una 46a posició amb un temps d’1.03.33, que va resultar ser la seva millor marca en aquest 2022. «Ha millorat bastant la tècnica de nedar en fatiga, un aspecte que estem treballant molt de cara al futur», va declarar el tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, que s’ha desplaçat a Eslovàquia amb la competidora. No obstant això, va afegir Maltrana, «la sortida ha estat una mica més lenta del que havíem entrenat, per la qual cosa la felicitat no ha pogut ser completa, tot i que aquesta marca de Teresa [Vergés] és la millor del 2022».


Vergés tornarà a competir avui, en les sèries dels 400 metres lliures, a partir de les 09.45 hores, i «tenim ganes de nedar demà [avui] per fer una prova tan completa com sigui possible», va dir el tècnic.


Pel que fa a l’atletisme, les germanes Viñals, Duna i Alba, també entraran en acció avui. Alba Viñals disputarà les sèries dels 100 metres llisos a les 10.00 hores, mentre que Duna Viñals farà els 400 metres tanques a 11.45 hores. Les proves es podran seguir en directe al web dels Jocs. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT