PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La delegació sahrauí trasllada les seves preocupacions al PS

Tracten la situació actual d’aquesta ètnia i diferents projectes solidaris

Per El Periòdic

Salazar i López amb la delegació sahrauí a Andorra.
Salazar i López amb la delegació sahrauí a Andorra. | PARTIT SOCIALDEMÒCRATA

La Delegació del Poble Sahrauí a Andorra es va reunir ahir amb el president i la presidenta suplent del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López i Judith Salazar, respectivament, amb qui van compartir l’actual situació del poble sahrauí i va tractar projectes que afecten les dues comunitats com són la caravana solidària d’ajuda humanitària i el projecte Vacances en pau, en què infants d’aquella zona de l’Àfrica venen a passar a uns dies al Principat amb famílies d’acollida.

El representant del Front Polisario per Andorra i Catalunya, Abidin Bucharaya, que es va desplaçar a Andorra ahir, va recordar la situació en què es troba el oble sahrauí i la solidaritat que ha demostrat la població andorrana respecte a aquest conflicte. En aquest sentit, es va posar damunt la taula que fa sis anys, per diversos motius, els nens i nenes sahrauís no poden gaudir del projecte Vacances en pau a Andorra i es va parlar també de la caravana solidària, que s’organitza des d’Andorra i emprèn destí al nord d’Àfrica per tal de fer arribar ajuda humanitària al poble sahrauí. 

Bucharaya va ser assistit pel seu adjunt, Mohammed Mustafà i acompanyat per Lluïsa Hurtado, presidenta de Creuem fronteres, una ONG que desenvolupa projectes de cooperació i assistència humanitària per al poble sahrauí.

Els sahrauís són els habitants autòctons del Sàhara occidental. La majoria dels components d’aquesta ètnia habiten en la part del Sàhara ocupat pel Marroc, mentre que d’altres viuen exiliats als campaments de refugiats prop de Tindouf. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT