PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Max Palmitjavila aconsegueix la tercera plaça a l’Skyrace

L’andorrà es fa també amb la segona posició de la combinada (Vertical i Sky) en la categoria Youth A

Per El Periòdic

Palmitjavila (de blau) amb el bronze aconseguit a l’Skyrace.
Palmitjavila (de blau) amb el bronze aconseguit a l’Skyrace. | Francesc Lladó

Les muntanyes del Parc Natural de les Valls del Comapedrosa van acollir ahir la segona i darrera prova del Campionat del Món Juvenils de Skyrunning: l’Skyrace. Max Palmitjavila va ser el corredor més destacat de combinat de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) en aconseguir una nova tercera plaça en la categoria Youth A, que li va servir també per fer-se amb el segon lloc a la combinada (Vertical i Skyrace). 


Palmitjavila va completar el traçat amb un crono d’1.47.22 i, just en acabar la jornada va declarar que «estic content, ja que sense tenir gaire bones sensacions encara he pogut treure resultats i córrer a casa és especial». D’altra banda, Xavi Celades va ser el segon jove tricolor en travessar la línia de meta en 16a posició i un crono de 2.07.02. Isal Garcia i Miquel Naudi van arribar en poc temps de diferència, en 23a i 25a posició i uns cronos de 2.20.47 i 2.21.36.

En la categoria Youth B femenina, Lea Ancion va repetir una cinquena posició final, finalitzant els 19 quilòmetres en un temps de 2.40.18. En la mateixa categoria masculina, Oriol Olm va entrar dins del top10, assolint la 10a plaça amb un crono de 2.07.20, i Marc Casanovas va arribar al centre d’Arinsal en 16a posició, amb un temps de 2.12.24. Finalment, en la categoria sub-23, Gerard Roge va ser l’únic representant andorrà, assolint una 23a posició amb un temps de 2.16.07.


L’Skyrace va presentar un primer circuit per a la categoria Youth A de 14 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu, i un segon traçat més exigent per a les categories Youth B i sub-23 de 19 quilòmetres i 1.450 metres de desnivell positiu. «No ens basarem en els resultats, sinó en l’experiència que agafin els joves i que puguin veure el nivell que hi ha», va explicar el tècnic de la FAM, Guillem Campeny, en acabar la jornada, mentre afegia que «els joves han gaudit pel fet de tenir l’ambient de casa». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT