PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Stefi Troguet completa el descens des del K2 fins al camp base

L’andorrana finalitza així el primer dels seus objectius i ja pensa en el Broad Peak

Per El Periòdic

Troguet, al cim del K2.
Troguet, al cim del K2. | Stefi Troguet

Stefi Troguet va completar dissabte a la nit el descens des del cim del K2, a l’Himàlaia, fins al camp base després d’aconseguir materialitzar el primer dels seus objectius d’aquesta temporada. L’alpinista andorrana va explicar que la travessia havia estat igual de dura en la pujada que en la baixada, i va especificar que hi havia una gran quantitat de roques deixades anar, que cauen i que és «molt perillós», i per això, l’encampadana va valorar que «vaig tenir més por en la baixada que en la pujada».


El mèrit en el K2, va assenyalar Troguet, «realment és aconseguir baixar», i durant l’ascens també va tenir moments complicats, en els quals es va plantejar si era prudent continuar, perquè «al final el més important és tornar». D’aquesta manera, la del Principat va explicar que, en certs moments durant l’atac al cim, «m’adormia, queia tota l’estona perquè tenia molta son, i no volia asseure’m, descansar, adormir-me i no despertar-me». No obstant això, en aquestes circumstàncies, l’alpinista va dir que el seu xerpa va ser crucial.


«Encara he de processar-ho i ser conscient del que ha passat aquests dies. És un somni fet realitat», va dir Troguet, que ja pensa en la pròxima fita: fer cim al Broad Peak. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT