Campiona d’Europa

Vicky Jiménez es proclama vencedora de l’Europeu júnior sub-18 a Suïssa en guanyar la final per 6-2 i 6-3

Vicky Jiménez rep el trofeu de campiona d’Europa júnior sub-18.
Vicky Jiménez rep el trofeu de campiona d’Europa júnior sub-18. | Tennis Europe

Vicky Jiménez Kasintseva es va proclamar ahir, a la localitat suïssa de Klosters, campiona d’Europa júnior sub-18 de tennis. L’andorrana, que partia com a primera cap de sèrie, es va desfer en la final de la francesa Celine Naef, quarta favorita del campionat, en dos sets (6-2 i 6-3) demostrant la seva superioritat que, d’altra banda, l’ha acompanyada durant tot el campionat.

Al llarg de tota la setmana, Jiménez va poder recuperar aquelles bones sensacions que no acabava de tenir des que va superar una lesió que la va tenir allunyada de les pistes gairebé tres mesos. A Klosters, ha recuperat el seu millor tennis per a l’alegria dels aficionats, família i cos tècnic tricolor.

«Estic molt contenta de tenir aquesta medalla i trofeu, ja que no només estava jugant per mi, sinó per tot un país», va declarar la jove tennista just en materialitzar el campionat, mentre afegia que «és un orgull guanyar per la meva gent i vull agrair també, com sempre, a tothom per tot el suport que he rebut».

Cal destacar que, malgrat haver competit en júniors, Vicky Jiménez té només 16 anys i ja està entre les 200 primeres raquetes del món, ja que ocupa el lloc 154 del rànquing WTA. Amb aquest títol, la del Principat espera deixar enrere una primera meitat de temporada gens fàcil, marcada per les molèsties físiques, tot i que amb el joc que es va veure sobre la pista de les instal·lacions de Klosters. Sembla que l’andorrana continua cremant etapes i fent passos endavant en la seva carrera.

En confirmar-se la victòria, Jiménez va rebre les felicitacions de multitud d’institucions i entitats andorranes, sobretot de clubs esportius, destacant el missatge del cap de Govern, Xavier Espot, qui tampoc va voler faltar a l’hora de reconèixer la fita de la tennista. Tot i haver mostrat indicis que realment Jiménez es podia fer amb aquest guardó, és cert que ha hagut de lluitar fins al final, sobretot en el duel que va tenir un esglaó abans, a les semifinals.

El dissabte, la tricolor es va classificar per a la final després de guanyar la txeca Brenda Fruhvirtova, a qui ja s’havia enfrontat amb anterioritat. En aquesta ocasió, a l’andorrana li van fer falta fins a tres sets per poder superar la seva rival. Ho va aconseguir, i ara suma un nou títol en la seva carrera, i un d’important de cara a poder afrontar amb garanties els nous reptes internacionals. Després de Roland Garros, Wimbledon i Roma, Jiménez continua endavant amb una empenta crucial, sobretot psicològica.

Les decles

Vicky Jiménez - Tennista

«Estic molt contenta de tenir aquesta medalla i trofeu, ja que no només estava jugant per mi, sinó per tot un país»

«És un orgull guanyar per la meva gent i vull agrair també, com sempre, a tothom per tot el suport que he rebut»