PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més núvols de tarda i ambient menys càlid la setmana vinent

Escaldes-Engordany suspèn el castell de focs per l’elevat risc d’incendi

Per El Periòdic

Núvols sobre les muntanyes.
Núvols sobre les muntanyes. | Visual Meteo

El Servei Meteorològic Nacional va anunciar ahir que aquest diumenge va ser el darrer dia d’onada de calor a Andorra, encara amb temperatures molt elevades. De cara a aquesta setmana, els núvols tindran més presència a les tardes i l’ambient no serà tan càlid. Segons Meteocat, el pronòstic és de descens de la temperatura a partir de demà i tota la setmana.

En aquest context, el comú d’Escaldes-Engordany i la Unió Pro Turisme van decidir ahir cancel·lar el castell de focs que havia de cloure la festa major de la parròquia demà al vespre a causa de l’elevat risc d’incendi i les altes temperatures que s’han viscut al país durant el cap de setmana. El comú també demana a la ciutadania que sigui responsable amb les activitats a l’aire lliure.

Durant la inauguració, divendres passat, la cònsol major, Rosa Gili, ja va obrir la porta a la possibilitat que l’espectacle pirotècnic s’hagués d’anul·lar per les condicions climàtiques, tot i que tenia l’esperança que es mantingués, ja que a Escaldes-Engordany, a diferència d’altres indrets, els focs es llencen en zona urbana i lluny de boscos.

D’altra banda, l’onada de calor ha fet que des de fa dies es registri un fort augment en la demanda de bosses de glaçons, gelats i aigua embotellada. Per segon cap de setmana consecutiu, alguns supermercats i benzineres han esgotat els sacs de gel dels congeladors. «La gent se’ls emporta de cinc en cinc», va assegurar a l’ANA un venedor d’una benzinera de la Massana, on aquesta setmana han encarregat més gel de l’habitual per intentar no fer curt amb els clients.

L’elevada demanda coincideix amb l’onada de calor però també amb la celebració d’esdeveniments populars i esportius, així com l’arribada de turistes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT