PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra explica a les ONG l’aposta per la participació ciutadana

Ubach es reuneix amb el representant del Consell d’Europa

Per El Periòdic

Maria Ubach i Gerhard Ermischer, ahir al Govern.
Maria Ubach i Gerhard Ermischer, ahir al Govern. | SFGA/JAViladot

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i la ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, van rebre ahir a Andorra al president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa, Gerhard Ermischer. La visita de l’alt càrrec permet donar visibilitat a Andorra i també a la tasca que està duent a terme el país per a la promoció i impuls de la participació ciutadana, així com acostar de primera mà als organismes internacionals la realitat del país.

Durant la reunió es va poder explicar a Ermischer els diferents procediments i iniciatives que s’han desenvolupat els últims anys, també en l’àmbit legislatiu, per incentivar la participació ciutadana i el foment de bones pràctiques per interpel·lar el conjunt de la ciutadania i, en particular, els joves. Així, s’ha destacat que la nova Llei de transparència, accés a la informació i govern obert permet una transformació profunda en l’organització de les administracions i la seva relació amb la ciutadania per fomentar el coneixement de l’activitat pública, la incentivació de la participació ciutadana i la millora de la qualitat de la informació pública i de la gestió administrativa.

A més, es van apropar al president de la Conferència de les ONG del Consell d’Europa les iniciatives que s’han impulsat des de la plataforma ciutadana visc.ad per a la promoció de la participació, i també la realitat del teixit associatiu i cultural andorrà. Ermischer va visitar el Serenalla Market per conèixer l’associacionisme del país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT