Magalí Salomon aconsegueix la primera plaça a la Vertical Race

Max Palmitjavila assoleix el podi amb una tercera posició en la categoria Youth A amb un temps de 42.45

Magalí Salomon durant la Vertical Race, ahir.
Magalí Salomon durant la Vertical Race, ahir. | Marc Sixto

Arinsal va acollir ahir al matí la primera de les dues proves dels Campionats del Món d’Skyrunning Juvenils, organitzats per la Federació Internacional de Curses de Muntanya amb la col·laboració de Vallnord i la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM). La Vertical Race, amb sortida al Telecabina Josep Serra de l’estació d’esquí d’Arinsal, va presentar un traçat de 3,5 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu, i va tenir dos clars protagonistes pel que fa als competidors del país: Magalí Salomon i Max Palmitjavila.

Salomon va signar una gran actuació en la categoria sub-23, travessant la línia de meta en primera posició gràcies a un crono de 50.21, tota una fita per a la jove corredora del Principat. «Tenia l’objectiu de poder gestionar la cursa correctament, i en fer aquest resultat la veritat és que no m’ho crec. És una passada», va declarar Salomon. En la mateixa categoria, però masculina, Adrià Bartumeu es va quedar a les portes del top10, completant la Vertical en 43.04, en 11a plaça, i Gerard Roge ho va fer en 23a posició amb un temps de 46.18.

Pel que fa a Palmitjavila, aquest va ser el millor atleta tricolor en la categoria Youth A, aconseguint el podi amb una tercera posició i un temps de 42.45, a només un minut del primer classificat. Adrià Isal i Miquel Naudi van  firmar una bona actuació finalitzant en 7a i 8a posició amb uns cronos de 49.01 i 49.34, respectivament. Finalment, Xavi Celades va travessar la línia de meta, situada al Pic Alt de la Capa, en 17a plaça, amb un temps de 52.39.

Finalment, en la categoria Youth B, Lea Ancion i Marc Casanovas van ser els millors andorrans, assolint unes lluitades cinquenes places. Ancion va completar la Vertical amb un temps de 56.01, i Casanovas amb un crono de 42.07. Oriol Olm va arribat a meta en 12a posició amb un temps de 43.57, i David Roge ho va fer en 24a plaça, amb un 48.41.