PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Stefi Troguet corona el K2

L’alpinista andorrana fa cim al segon pic més alt del planeta amb 8.611 metres

Per El Periòdic

Troguet abans de començar la seva aventura al cim del K2.
Troguet abans de començar la seva aventura al cim del K2. | Stefi Troguet

Stefi Troguet va coronar ahir el K2. Així ho va comunicar la mateixa alpinista andorrana, a través de les xarxes socials. Concretament, Troguet ho va materialitzar al matí, a les 07.45 hores a Andorra, assolint l’objectiu de fer cim al segon pic més alt del planeta, amb 8.611 metres i considerat com un dels més difícils i perillosos. Així doncs, aquest és el tercer 8.000 que l’andorrana conquereix sense oxigen artificial, com ja havia fet anteriorment als cims del Nanga Parbat i el Manaslu, tots dos el 2019.


L’encampadana, tot i la fita que suposa pujar la segona travessia més llarga del món, just per darrere únicament de l’Everest (8.848 metres), no es va voler oblidar d’altres alpinistes que van perdre la vida l’any passat al K2, com són els seus amics Sergi Mingote i Ali Sadpara, als quals va dedicar l’acció, i també al grec Antonios Sykaris, que ha mort aquest any al Dhaulagiri.


«No m’ho puc creure. Estic al cim del K2. És la cosa més difícil que he fet al llarg de la meva vida», va comunicar Troguet mitjançant un missatge a la xarxa social Twitter. Cal destacar que la del Principat ha format part de l’expedició amb el grup del reconegut alpinista nepalès Nirmal Purja, que va coronar els 14 cims de 8.000 metres en només set mesos (amb l’ajuda suplementària d’oxigen embotellat), trencant l’anterior rècord del món que mantenia el coreà Kim Chang des del 2013, completant la fita en set anys, 10 mesos i sis dies.


La intenció de Troguet era coronar primer el Broad Peak i després el K2, però finalment van canviar de plans per aprofitar una finestra de bon temps. Una vegada fet cim, l’expedició va procedir amb el descens fins al camp base. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT