PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La quarta edició de la Serenalla obre portes amb una alta afluència

El tema que enguany centra el mercat és la cultura de la Pau

Per El Periòdic

Les autoritats assistents, en el moment del tall de cinta.
Les autoritats assistents, en el moment del tall de cinta. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

El tradicional tall de cinta va donar per inaugurada la Serenalla Market, que en la seva quarta edició, ja es considera un producte consolidat i un esdeveniment atractiu per captar turistes. Per això, enguany el Comú de la Massana compta amb la col·laboració d’Andorra Turisme per a la difusió de l’esdeveniment a l’exterior. Les cònsols de la Massana, Olga Molné i Eva Sansa, i l’equip comunal, acompanyats pels ministres Silvia Calvó, Maria Ubach i Josep Maria Rossell, l’ambaixador francès, Jean-Claude Tribolet, diversos consellers generals i representants d’altres comuns van recórrer la cinquantena d’estands de la Serenalla, que enguany s’ha ampliat en un 30%. També van assistir a l’acte representants d’Andorra Turisme, FEDA i Andorra Telecom, col·laboradors del mercat.

Molné va remarcar que «enguany la Serenalla creix en espai, en nombre d’estands i en activitats, però també amb ganes de passar-ho bé, ja que podem tornar a viure la Serenalla sense restriccions». La cònsol espera que aquest any la Serenalla encara aixequi més expectació, i de fet, la jornada inaugural va comptar amb un nombrós públic, que va visitar els estands i va participar en les primeres activitats programades, entre els quals tres influencers de renom, l’andorrana Cristina Llovera, i els sitgetans residents al país, Marta Sanahuja i Rubén Garcia.

Una de les propostes que diferencien aquest mercat és l’Espai Àgora, un punt per compartir coneixements i opinions a partir de temes d’interès general. La ministra Calvó va ser l’encarregada de presentar la primera taula rodona, centrada en el turisme regeneratiu, que defensa una forma sostenible de viatjar, de tal manera que els visitants tinguin un impacte positiu al seu lloc de vacances, revitalitzant l’entorn i les economies locals. Hi van participar la coordinadora de Turisme del Consell Comarcal de la Cerdanya, Maria Faura, el consultor en sociologia Xavier Godàs, el CEO d’Anigami Experiències, Gerard Cosa, i l’ambaixador de la mobilitat sostenible de FEDA, Raul Ferré. El director de Vallnord Pal Arinsal, Josep Marticella, va ser l’encarregat de moderar la taula rodona en la qual es van tractar temes tan interessants com la problemàtica de la hiperfreqüentació de certs punts d’interès, que poden provocar un trencament emocional entre els habitants de la zona amb el territori. Els experts van assegurar que la gestió ha d’anar encaminada a aconseguir un turisme responsable i respectuós amb l’entorn.

Avui hi haurà una xerrada-col·loqui sobre mediació, ja que enguany el tema central de la Serenalla és la cultura de la Pau. Sota el títol Sabem dialogar?, tres professionals de la mediació explicaran en què consisteix aquesta tècnica de resolució de conflictes. Una de les participants serà la sociòloga, mediadora i educadora Alba Castelví, especialitzada en temes familiars i autora, entre altres, dels llibres Educar sense cridar i Educar adolescents. També es tractarà la mediació comunitària, ja que la Serenalla comptarà amb el psicòleg, mediador i professor Rafael Llinàs, que ha tirat endavant diferents projectes. La xerrada comptarà amb Ramon Tena, el mediador amb més trajectòria a Andorra.

D’altra banda, dissabte i diumenge s’han organitzat dues festes-concert, la primera amb Miqui Puig i la segona amb André Vincenzzo i Carlos Domínguez&John Holt. Aquests concerts estan patrocinats per Heineken. La Serenalla continuarà fins diumenge amb moltes propostes, des de classes de ioga, a performances urbanes o una sortida amb bicicleta fins a l’estació d’Arinsal.

PUBLICITAT
PUBLICITAT