PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El telecabina d’Arinsal obre al públic i tindrà l’entrada gratuïta

El cost de mantenir el giny fins al setembre serà de 12.000 euros

Per El Periòdic

Una imatge dels ciclistes del club Andona.
Una imatge dels ciclistes del club Andona. | Comú de la Massana

Doble novetat a la Massana. D’una banda, a partir d’aquest dissabte, s’obrirà al públic el telecabina d’Arinsal, una petició formulada per part del teixit empresarial del quart; i, d’altra banda, el mateix dia es tancarà la carretera de Comallemple per destinar-la a ús ciclista, des de les 08.00 fins a les 12.00 hores. El projecte tindrà inici aquest dissabte 23 de juliol, amb una sortida amb bicicleta de carretera, la qual anirà a càrrec del club Andona, dins el marc de la Serenalla Market. No obstant això, fins al 4 de setembre, els ciclistes tindran una via segura a la parròquia per poder fer els entrenaments durant els caps de setmana. 

Altrament, l’accés a l’estació quedarà garantit amb el telecabina d’Arinsal, que serà gratuït per a tothom. Concretament, la idea d’obrir el giny va ser dels hotelers d’Arinsal i Erts. «Ens van fer la demanda perquè consideren que és un bon atractiu turístic per als seus clients i ens va semblar una proposta excel·lent, que a més ens quadra amb el projecte de tancar la carretera per destinar-la a ús ciclista els caps de setmana», va explicar el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà. Per la seva banda, el cost global de mantenir obert el giny des de la seva posada en marxa i fins al setembre serà de 12.000 euros, una quantitat que serà assumida pel Comú de la Massana. En aquesta línia, Garrallà va assegurar que «l’accés serà gratuït perquè volem continuar amb la dinamització del poble d’Arinsal». Aquest també va remarcar la gran importància de destinar la carretera al ciclisme, que ha estat l’activitat estrella de l’estiu a la parròquia. «Ens hem situat com a capdavanters en el sector de la bicicleta de muntanya, però també volem incidir en la bicicleta de carretera, oferint una via segura per a la pràctica del ciclisme, amb tots els ingredients de la carretera de Comallemple, tant pel que fa a l’alçada com a l’atractiu dels paisatges», va assenyalar el conseller de Turisme.

Per finalitzar, la sortida ciclista d’aquest dissabte es durà a terme a partir de les 09.30 hores, i donarà el tret de sortida des del Prat Gran. Aquesta activitat estarà guiada per l’esportista Xary Rodríguez, i la inscripció és gratuïta per tothom. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT