PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern aprova la modificació del pla d’urbanisme d’Ordino

Jover posa «l’interès general» per davant de la «lícita» activitat privada

Per Albert Belis

Un campanar ordinenc.
Un campanar ordinenc. | À. PONT

El Govern va aprovar ahir en sessió de Consell de Ministres de manera prèvia el Pla d’ordenació i urbanisme de la parròquia d’Ordino, després que el Consell de Comú l’aprovés provisionalment el 12 de juliol passat, i lliurat al Govern el mateix dia. «Donem suport tècnic a la corporació ordinenca en la reducció de l’edificabilitat i en un augment de població sostenible; la competència és del comú però nosaltres hi hem d’ajudar», va afirmar el ministre Portaveu, Eric Jover.

Els canvis introduïts en el POUP ordinenc aprovat pel comú fan referència als paràmetres de l’edificabilitat, les superfícies mínims de les parcel·les, el percentatge d’ocupació màxima de l’edificació, l’alçada màxima o el nombre màxim de plantes, entre d’altres. 

Segons Jover, «el creixement econòmic s’ha d’acompanyar de la sostenibilitat; és lícit que els privats vulguin aprofitar el sòl disponible per a l’edificació, però això s’ha de conjugar amb l’interès general, i per aquest motiu existeixen les administracions», va emfatitzar. «Ens sentim a gust –va afegir– amb l’aposta per la sostenibilitat, així que haurem de posar una marxa més i apropar les solucions, ja que ha començat Ordino i Canillo però cada parròquia va en direccions diferents i el Govern ha d’ajudar a crear sinergies en aquest sentit». A partir d’ara, l’Executiu trametrà l’acord al comú per a l’aprovació definitiva i la publicació al BOPA.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT