PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Gran Fondo unirà els tres ports encampadans

L’organització vol situar-se entre els 100 i 200 participants.

Per El Periòdic

Un instant de la presentació.
Un instant de la presentació. | Comú d\'Encamp

 

Repte dels grossos el que s'ha marcat la Gran Fondo World Tour i el comú d'Encamp per a la competició que es disputarà el 18 de setembre, ja que en una sola cursa es pretén unir els ports dels Cortals, de Beixalís i d'Envalira en una sola cursa. Així ho van explicar ahir al matí el director de Gran Fondo, Dani Buyo, i el conseller de Turisme de la parròquia, Nino Marot, acompanyats de l'ambaixador de la prova, el tricampió del món d'Ironman, Jan Frodeno, al costat de la rotonda del segador.

"És una novetat presentar aquesta Gran Fondo Encamp-El Pas de la Casa, que unirà tota la parròquia i passarà per tots els ports", va dir Marot. Per la seva part, Buyo va explicar que "la prova d'aquí encaixa molt bé amb la nostra manera d'entendre l'esport i hi ha prou espai ciclista al país per crear nous esdeveniments ciclistes al calendari i que es pugui complementar amb la resta de proves del país". A més a més, va afegir que la prova serà pel Gran Fondo Championship, que serà com un campionat del món amateur "per aquelles persones que agafen la bicicleta quan poden". Quant a la participació, s'ha apuntat que el repte en aquesta primera edició és arribar als 200 participants.

L'ambaixador de la prova va declarar que ell estarà a la sortida el dia 18 i que "competicions com aquestes són molt importants per a l'esport. Jo cada cop ho veig més quan surto els caps de setmana a pedalar amb la família. És un luxe modern i és molt inclusiu, fins i tot amb bicicletes elèctriques. És un concepte que m'encanta".

La prova, que ja té les inscripcions obertes i que aniran acompanyades d'un Welcom Pack (un maillot, un forfet d'un dia a Grandvalira, i descompte de carburant), es disputarà en tres modalitats: la curta que serà la #Cortals31; la intermèdia que rep el nom de #Beixalís47; i finalment la més llarga, que serà l'#Envalira103. Precisament, serà en aquesta última en què els participants recorreran els tres ports de la parròquia encampadana i hauran de superar un desnivell acumulat de fins a 3.300 metres. A més a més, la Gran Fondo compta també amb una categoria especial per a bicicletes elèctriques, obrint d'aquesta manera la participació a persones de totes les edats i de diferents nivells competitius.

PUBLICITAT
PUBLICITAT