PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAM tindrà 11 corredors als Youth Skyrunning Championships

La competició comptarà amb la prova Vertical Race que tindrà lloc demà, i l’Skyrace, el diumenge

Per El Periòdic

Part dels joves corredors de la FAM durant el reconeixement dels recorreguts.
Part dels joves corredors de la FAM durant el reconeixement dels recorreguts. | FAM

El poble d’Arinsal, part del seu domini esquiable així com el parc natural de les Valls del Comapedrosa, tornarà a viure aquest cap de setmana l’arribada dels Youth Skyrunning World Championships. La cita més important de la temporada per als joves corredors d’arreu el món està organitzada per la Federació Internacional de Skyrunning, amb la col·laboració de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) i Vallnord, en la que serà la seva setena edició al Principat.


La competició comptarà amb dues proves de diferent modalitat. La Vertical Race, que tindrà lloc demà, constarà d’una distància de 3,5 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. La sortida se situarà al Telecabina Josep Serra d’Arinsal, i l’arribada s’instal·larà a pic d’Alt de la Capa, a 2.580 metres d’altitud. Diumenge serà el torn de l’Skyrace amb dos recorreguts que variaran en funció de la categoria. Els atletes de la categoria Youth A hauran de completar un traçat de 14 quilòmetres i 1.300 metres de desnivell positiu amb el Pic de les Fonts com a punt més alt del recorregut. Les altres dues categories (Youth B i U23) hauran de recórrer 19 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.450 metres passant per punts ben coneguts com el Pla de l’Estany, les bordes de Prats Nous o el Clot del Cavall.


La FAM, amb Guillem Campeny i Carles Font com a tècnics responsables, ha seleccionat un total d’11 joves corredors que disputaran ambdues proves: Xavi Celades, Adrià Isal, Max Palmitjavila i Miquel Naudi en la categoria Youth A (2005-2006); Marc Casanovas, David Rogé, Oriol Olm i Lea Ancion en la categoria Youth B (2003-2004) i Gerard Rogé, Adrià Bartumeu i Magali Salomon en categoria sub-23 (nascuts abans del 2003 fins als nascuts l’any 1999). Rogé i Olm competiran en la categoria Youth B per últim any, mentre que Bartumeu i Salomon només disputaran la Vertical Race. Tots els altres atletes estaran a la línia de sortida d’ambdues proves. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT