PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rentada de cara

La FAN estrena nova imatge, que ret homenatge als pioners, i representarà totes les disciplines aquàtiques

Per El Periòdic

Els protagonistes de la presentació, amb el nou logotip.
Els protagonistes de la presentació, amb el nou logotip. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Natació (FAN) estrena nou logotip, una nova imatge que acompanyarà l’entitat d’ara endavant tant en l’àmbit nacional com internacional, i suposa una rentada de cara des que es creés el primer emblema de la natació andorrana l’any 1986.


El president de la FAN, Joan Clotet, juntament amb la ment al darrere de la creativitat, la dissenyadora de Jecom Disseny, Esther Rabassa, van ser els encarregats de presentar el projecte, ahir a la seu d’Andbank, amb la presència també del sotsdirector general de Banca País, Josep Maria Cabanes. «Buscàvem un segell únic que ens identifiqués i modernitzés, però mantenint l’essència del que ha sigut la federació i que rendís homenatge als pioners de la natació al país, com són Núria Llacuna i Felicià Cuen, aquest últim com a creador de la imatge que ens ha acompanyat en tota la història de la FAN fins el dia d’avui».


La nova marca, que representarà totes les disciplines aquàtiques del país, «manté els elements principals que ja es tenien, com són els colors d’Andorra, l’aigua i les sigles de la federació al sintagma», va dir Rabassa, mentre afegia que «la idea principal era realitzar un restyling de l’antic escut, i amb els canvis s’ha convertit en una identitat nova».


La que serà la nova cara de la FAN s’ha acabat tirant endavant «amb el consens de clubs, membres de la junta i altres representants de la natació andorrana», va explicar Clotet. Tanmateix, el president va deixar clar que «un canvi d’aquestes magnituds sempre costa d’assimilar, i segur que hi haurà gent que necessitarà el seu temps, però era necessari per reflectir l’evolució que estem tenint i que visibilitzés totes aquelles persones que estan picant pedra per fer més gran aquesta família».


Pel que fa al significat del nou logotip, «s’ha donat una forma arrodonida que juga amb el concepte de l’aigua i el cromatisme del Principat. Aquesta forma rodona simbolitza valors com l’amistat i la unitat», va detallar Rabassa. A més, s’ha inclòs un cercle negre «que humanitza el logotip, ja que sembla un personatge nedant, jugant a waterpolo o fent coreografies de natació sincronitzada. Les lletres amb el nom de la FAN s’han modernitzat i, fins i tot, s’ha inclòs el nom sencer de la federació, que amb el temps podrà aparèixer o no».


Des d’Andbank, Cabanes va destacar el fet que la FAN estigui generant «moltes sorpreses positives», i va incidir en el fet que el nou logotip ha de suposar «una embranzida» a tots els projectes que té la federació. De fet, Clotet va recalcar la idea que volen «fer coses grans», i que per aquest motiu «continuem treballant dia a dia per fer-ho possible». Finalment, van especificar que l’antic escut es deixarà de banda, però que «de cap manera s’eliminarà per sempre», però en aquests primers moments de la nova marca «s’haurà d’utilitzar al màxim per establir les bases d’aquesta nova identitat de la FAN i visibilitzar-la per anar familiaritzant-nos», va dir Clotet.


La primera posada en escena del nou logotip serà durant la presentació de les noves equipacions de la federació, que segons va comunicar Clotet «farem l’esdeveniment protocolari ben aviat, i de segur que agraden perquè tenen un disseny molt modern, amb els colors d’Andorra destacant».

 

La piscina dels Serradells

 

En aquest creixement, Clotet va emfatitzar que «serà important que els nedadors puguin comptar amb els Serradells com a indret on entrenar-se», i va explicar que s’està negociant amb el Comú d’Andorra la Vella i que «les coses van ben encaminades».


D’igual manera, el dirigent va voler ser clar en afirmar que «no concebem un futur on no estiguem als Serradells, ja que suposa un punt clar pel que fa a la preparació dels nostres nedadors, ja no sols en l’àmbit sènior per poder aconseguir resultats internacionalment, sinó sobretot pels joves nedadors i nedadores de la base». La piscina dels Serradells té un paper fonamental en el full de ruta de la FAN, començant «pel creixement de la base, de la qual molts joves no saben el que és gaudir d’unes instal·lacions com havien estat les de Serradells».


S’espera que en les pròximes setmanes, les entitats implicades facin oficial la notícia de l’obertura de la piscina interior. 

 

Les decles

 

Joan Clotet - President de la FAN

«Buscàvem un segell únic que ens identifiqués i modernitzés, però mantenint l’essència del que hem sigut»

 

Esther Rabassa - Jecom Disseny

«La idea era realitzar un ‘restyling’ de l’antic escut, i amb els canvis s’ha convertit en una identitat nova»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT