PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern rep el combinat nacional d’escacs abans de marxar a l’Índia

La delegació tricolor prendrà part en la 44a olimpíada d’escacs a la localitat de Chennai

Per El Periòdic

Els representants andorrans que competiran a l’Índia.
Els representants andorrans que competiran a l’Índia. | EL PERIÒDIC

Els equips nacionals masculí i femení de la Federació Andorrana d’Escacs participaran en la 44a Olimpíada d’Escacs, organitzada per la Federació Internacional d’Escacs (FIDE), que tindrà lloc a la localitat de Chennai (Índia) del 27 de juliol al 10 d’agost. La delegació tricolor comptarà amb cinc competidors masculins i un capità d’equip, i cinc competidores femenines, amb un capità d’equip.


Pel que fa als homes, Lance Henderson, Jordi Fluvià, Òscar de la Riva, Josep Maria Ribera i Serni Ribera seran els escaquistes que lluitaran per fer-se amb una medalla, i amb ells estarà Martí Martínez com a capità. D’altra banda, pel que fa a les fèmines, Andrea Henderson, Ariadna de la Riva, Sílvia Real, Maria Galera i Jana de la Riva, acompanyades per Raül Garcia com a capità, representaran el país sent la primera vegada que Andorra competeix amb un combinat femení.


De tots ells, només Òscar de la Riva assoleix la seva 11a participació, mentre que la resta de joves competidors seran debutants. Com a resultats individuals, cal destacar la medalla d’or aconseguida per Raül Garcia com a millor primer tauler l’any 1990, a Novi Sad, i la medalla d’or de Josep Oms com a millor segon tauler, l’any 2006 a Torí. Per part del Govern, el secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz, va declarar que «comptem amb uns equips molt joves, i el que demanem és que gaudiu d’aquesta experiència». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT