PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vergés i les germanes Viñals representaran Andorra a l’EYOF

La cita acull els millors esportistes d’Europa entre els 14 i 18 anys a la localitat eslovaca de Banska Brystica

Per El Periòdic

Les competidores i els representants del COA i de la FAN, ahir durant la presentació de la delegació.
Les competidores i els representants del COA i de la FAN, ahir durant la presentació de la delegació. | ANA / E.P.

Les germanes Alba i Duna Viñals, en atletisme, i Teresa Vergés, en natació, conformaran la delegació tricolor que ha seleccionat el Comitè Olímpic Andorrà (COA) per representar el país en el Festival Olímpic de la Joventut Europea d’estiu, també conegut com a EYOF, i que acull els millors esportistes d’Europa d’entre 14 i 18 anys. La cita esportiva, que es disputarà a la localitat eslovaca de Banska Brystica, transcorrerà entre el 24 i el 31 de juliol.


La presentació de l’equip, que va tenir lloc ahir a la seu d’Andbank, va comptar amb la presència de les tres joves esportistes, a més del sotsdirector de banca país de l’entitat bancària, Josep Maria Cabanes, el president del COA, Jaume Martí, el cap de la missió, Jordi Orteu i el seleccionador de natació, Alfonso Maltrana. Martí va lloar «l’esforç que fan les famílies perquè aquestes joves puguin representar el país». Al seu torn, Orteu va explicar que «és la primera vegada a la història que enviem una delegació únicament femenina», mentre que, sobre el procés de selecció, el cap de missió hava indicar que s’havia produït alguna altra proposta, però que per marques s’havia optat per deixar-la fora i anar amb les tres escollides. Sobre la banderera, Orteu va reconèixer que «el nivell de totes és tan semblant que ho haurem de fer a sorts».

 

Rebaixar marques

 

Les tres esportistes vénen de completar una temporada d’estiu amb bons registres. Especialment bona ha estat la de Duna Viñals, en la prova dels 400 metres tanques, on ha pogut rebaixar en diverses ocasions el seu millor temps, i sent la prova en la quals participarà als EYOF. «L’objectiu màxim seria fer podi, però sabem que hi haurà un nivell molt alt, així que aniré principalment a gaudir», va declarar l’atleta. Per la seva part, Alba Viñals competirà en els 100 i 200 metres llisos, i va afirmar que «arribo amb molta força, a donar el millor de mi mateixa, a superar els objectius marcats i fer-ho el millor que pugui».


Finalment, Teresa Vergés prendra part en les proves dels 50,100, 200  i 400 metres lliures, a més dels 200 metres Ind. Medley. «He estat entrenant durant tota la temporada, amb una planificació especifica, per poder arribar fins a aquest moment, poder baixar marques i sobretot gaudir», va dir la nedadora, mentre afegia que «estic molt emocionada, ja que a les meves companyes no les coneixia personalment i podrem gaudir de l’experiència totes juntes». D’altra banda, Vergés vol millorar marques, sobretot als 400 metres lliures, «on estic a un segon del rècord d’Andorra, i també els 200 estils, on estic a prop de superar-me». 

 

Les decles

 

Duna Viñals - Atleta de la FAA

«L’objectiu màxim seria fer podi, però sabem que hi haurà un nivell molt alt, així que aniré principalment a gaudir»

 

Alba Viñals - Atleta de la FAA

«Arribo amb molta força, a donar el millor de mi mateixa, a superar els objectius marcats i fer-ho el millor que pugui»

 

Teresa Vergés - Nedadora de la FAN

«He estat entrenant tota la temporada, amb una planificació especifica, per poder arribar fins a aquest moment»

PUBLICITAT
PUBLICITAT