PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

LaLiga Smartbank continua sense comprador dels drets televisius

A falta de menys d’un mes per començar la lliga no hi ha cap operador interessat

Per El Periòdic

El president de LaLiga, Javier Tebas, en una compareixença.
El president de LaLiga, Javier Tebas, en una compareixença. | LaLiga

LaLiga es troba en una situació sense precedents, i és que a falta de menys d’un mes per començar LaLiga Smartbank (Segona Divisió del futbol espanyol, en la qual competirà aquesta temporada l’FC Andorra) continua sense haver-hi cap operador interessat en la retransmissió del campionat.


Agrupats en el Lot 7, els partits de la divisió de plata van ser posats en subhasta el passat 3 de maig, i va concloure el termini de presentació d’ofertes sense que n’arribés cap. Així doncs, en lloc d’optar per prorrogar el termini fent públic el preu de reserva, l’Òrgan de Control de la Gestió dels Drets Audiovisuals va decidir iniciar un pla de comercialització dels drets audiovisuals de LaLiga SmartBank en règim de no exclusivitat.


Segons va estipular LaLiga en la seva normativa de drets audiovisuals, arribats a aquest punt hi haurà un canal que serà produït per la mateixa entitat que intentarà vendre el producte a tots els grans operadors que retransmeten esport a Espanya. L’avantatge és que aquest repartiment, en cas d’estar diverses plataformes interessades, suposaria un menor cost d’adquisició i, per tant, un menor preu per a l’usuari. No obstant això, tampoc s’ha completat aquest procés amb èxit.


Encara queda marge fins al començament de la lliga, i no hi ha cap mena de termini establert. En tractar-se, en última instància, d’una producció pròpia de LaLiga, es podrien televisar els duels per LaLiga Sports TV en cas de no haver-hi interès dels operadors i, per tant, no hi hauria risc que no s’arribés a emetre. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT