PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La 45a edició de la Volta als Ports busca arribar als 600 participants

L’organització incrementa la internacionalitat de la prova amb el fitxatge de Dan Martin com a ambaixador

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Riart, Verdú, Sansa i Torres, durant la presentació de la Volta als Ports, ahir.
D’esquerra a dreta: Riart, Verdú, Sansa i Torres, durant la presentació de la Volta als Ports, ahir. | EL PERIÒDIC

La Multisegur Volta als Ports d’Andorra tornarà aquest cap de setmana amb la seva 45a edició. Un total de 520 corredors s’han apuntat a la prova, mentre que l’organització espera tancar el període d’inscripció amb 600 competidors.


D’aquest nombre actual, 100 ciclistes seran d’Andorra, 360 espanyols i 60 francesos, com a xifres destacades del conjunt de les 19 nacionalitats registrades, amb participants provinents de països com Alemanya, Brasil, Estats Units, Polònia, Portugal, entre altres. La presència internacional, segons van explicar ahir durant la presentació, s’ha vist incrementada gràcies, sobretot, al fitxatge de l’excilista professional Dan Martin com a ambaixador de l’esdeveniment, que prendrà part en la celebració i estarà a disposició del públic que acudeixi a la cita.


Tot i que la cursa començarà el diumenge, la Massana viurà una jornada festiva de la bicicleta des del mateix dissabte, amb la recollida de dorsals, i es podrà gaudir del Vilage situat a la plaça de les Fontetes, on hi haurà també sorteig de regals i animació. El diumenge, a partir de les 08.30 hores, tindrà lloc la sortida dels cinc recorreguts existents des del Prat del Colat de la Massana, per finalitzar al Parc Central d’Andorra la Vella, on hi haurà l’entrega de premis, el dinar i el Vilage d’arribada.


«Prenem el relleu de la muntanya [després de la Copa del Món de BTT a Vallnord] i passem a la carretera amb la marxa cicloturista amb més tradició del país», va declarar ahir la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, mentre que el director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme, Enric Torres, va assegurar que «aquesta prova és de gran ajuda a l’hora de posicionar Andorra com a destí ciclista i de cara a la desestacionalització, a més de tenir un retorn directe pel que fa a l’economia, amb uns beneficis de 322.743 euros l’edició passaa». La Volta als Ports comptarà amb recorreguts de 52,69,87,127 i 153 quilòmetres amb trams cronometrats, igual que l’any passat, i és que amb aquesta característica «volem que el corredor entengui que pot aturar-se i gaudir dels paisatges del país», va dir el director d’VSL Esports i de la cursa, Gerard Riart. Com a representant de Multisegur Assegurances, Joan Verdú va dir que «les jornades permetran tornar a acollir un cap de setmana de ciclisme d’alta competició a l’estiu». 

 

Les decles

 

Eva Sansa - Cònsol menor la Massana

«Prenem el relleu de la muntanya i passem a la carretera amb la marxa cicloturista amb més tradició del país»

 

Enric Torres - Director de Producte i Nous Projectes d’Andorra Turisme

«Aquesta prova és de gran ajuda a l’hora de posicionar Andorra com a destí ciclista i de cara a la desestacionalització»

 

Gerard Riart - Director d’VSL esports

«Amb els trams no cronometrats volem que el corredor entengui que pot aturar-se i gaudir dels paisatges del país»

 

Joan Verdú - Representant Multisegur Assegurances

«Les jornades permetran que Andorra torni a acollir un cap de setmana més de ciclisme d’alta competició»

PUBLICITAT
PUBLICITAT