PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El nou aparcament d’Escaldes aporta 94 places a Fiter i Rossell

Els espais són de rotació, però alguns es podrien posar de lloguer

Per El Periòdic

Rosa Gili i Joaquim Dolsa, juntament amb el conseller Valentí Closa, inauguren el nou aparcament.
Rosa Gili i Joaquim Dolsa, juntament amb el conseller Valentí Closa, inauguren el nou aparcament. | Comú d\'Escaldes-Engordany/ Jonathan Gil

El Comú d’Escaldes-Engordany va inaugurar ahir un nou aparcament. Es tracta d’una infraestructura que es troba ubicada al nou vial de l’Étang Salé, que uneix l’avinguda del Pessebre amb Fiter i Rossell i disposa de 94 places de rotació. «Pensem que és una cosa molt bona perquè es tracta d’una zona on falten aparcaments i és un espai complicat per a aquesta qüestió», va manifestar la cònsol major, Rosa Gili, qui va afegir que, de moment, seran places de rotació, però que en funció de la utilització, algunes es podrien posar de lloguer. Paral·lelament, Gili va assenyalar que sempre és útil que hi hagi places que no siguin de lloguer, perquè aquelles persones que potser no viuen a la zona tinguin l’opció d’estacionar. A més, va recordar que molt prop es construiran els pisos a preu assequible, i que la voluntat del comú és que «hi passin coses» i, per tant «és important» que hi hagi aquesta possibilitat també de fer servir l’aparcament per hores.

Les dues plantes on es troben aquestes 94 places i alguns trasters són fruit de la cessió urbanística del 15%. D’aquesta manera, Gili va voler incidir en el fet que «algunes vegades sembla que no és útil» i, en canvi, permet que la corporació pugui obtenir espais en benefici de la ciutadania. En aquest cas, va compartir que han estat els promotors els que han fet la construcció, i que «en espècies», han cedit a la corporació aquestes places d’aparcament. «És una despesa que el comú no ha fet, l’han fet els promotors», va apuntar Gili, i va informar que la corporació només ha hagut de fer front als 75.000 euros per habilitar el pàrquing amb treballs de pintura o posar les barreres d’entrada i sortida. «És una cosa petita enfront del benefici que ens aporta», va emfasitzar la cònsol, la qual va explicar que han estat els promotors els que han fet el vial d’accés a aquest aparcament. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT