PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els SEP vol agilitzar la consulta dels mèrits als docents interins

El sindicat centrarà el curs vinent en la lluita per regularitzar la carrera professional en un ordre horitzontal

Per Anna Casanova

33 Imatge d’arxiu d’una trobada del SEP amb la ministra Trini Marín el setembre de 2021.
33 Imatge d’arxiu d’una trobada del SEP amb la ministra Trini Marín el setembre de 2021. | SFGA/CEsteve

Els docents interins podran consultar individualment els seus mèrits de les borses de treball d’una manera més àgil. Aquesta és la demanda que ha realitzat la junta del Sindicat d’Ensenyament Públic (SEP) al Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, una petició que avui dia «s’està treballant i, en principi, ja hauria d’estar rodat», va assegurar la secretària d’organització del sindicat, Carla Guinot. A més, en aquest àmbit, enguany també s’ha tractat la gestió de l’avaluació dels interins i el sistema de reclutament d’aquests. D’altra banda, i entre els assoliments que ha sumat el SEP en aquest curs escolar hi destaca, d’una banda, que les persones que fa 10 o més anys que treballen a una escola puguin presentar-se als edictes i, d’altra banda, que la modificació de la Llei de la funció pública entri finalment en vigor aquest setembre. «Per tant, a partir d’ara, aquells docents que són interins de llarga durada tenen la batalla guanyada», va assenyalar la secretària d’organització. En aquesta línia, la junta també ha demanat més personal per a recursos humans, «ja que ells s’han d’encarregar de tota aquesta massa de personal», va indicar Guinot, qui també va explicar que el mateix sindicat també necessita ajuda, i sovint rep queixes referents als contractes dels interins.

Altrament, i amb relació als futurs assoliments de l’organització sindical, aquest pròxim curs 2022-2023, el SEP té previst centrar les seves demandes a regularitzar el reglament de la carrera professional del professorat. Així, la membre de la junta va indicar que «al setembre s’iniciaran les reunions amb els claustres de les escoles i s’engegaran les taules consultives en les quals participaran tots els col·lectius», juntament amb el SEP. A partir d’aquí, «desenvoluparem la nostra carrera horitzontal, que és el que demana la llei», va recordar la secretària. Estipular un ordre des del procés de selecció fins a la jubilació és una de les peticions plantejades, a més d’establir un sistema que determini com poder créixer i progressar en la professió. Sumat a aquesta acció, a principis de curs vinent, el SEP també vol continuar amb la plataforma sindical en la qual actualment formen part la majoria dels sindicats públics, amb l’objectiu d’abordar el tema de les pensions des del Consell Econòmic i Social on té presència, ja que des del primer moment, els col·lectius s’han mostrat contraris a la reforma que planteja la CASS i a propostes com augmentar l’edat de jubilació. Per tant, els representants dels treballadors apunten que cal establir que la CASS sigui únicament per gestionar pensions, és a dir, que separi el 3% que actualment s’aporta a la branca general, a la vegada que suggereixen afegir aquesta part a la branca de les pensions per tal que, progressivament, assoleixi els 30 punts de cotització. Paral·lelament, aposten per finançar el sistema sanitari mitjançant impostos. 

Per la seva banda, i pel que fa a la situació dels docents i els equips directius, Guinot va assenyalar que a hores d’ara «hi ha molts concursos de mobilitat interna i també edictes de caps d’estudi» i, a la vegada, està pendent la culminació del procés de reducció de personal eventual amb la regularització d’entre 60 i 70 places de mestres i docents que, en aquests moments, treballen amb contractes temporals.

Per finalitzar, la secretària d’organització del sindicat va agrair la resposta del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior enfront de les seves demandes i va afirmar que «hem tingut la gran sort en aquesta etapa de tenir uns interlocutors que han estat presents i que ens han escoltat, tot i que no podem arribar sempre a acords». Per ara, el SEP ha explicat que vol continuar en la seva línia d’acció, ja que «tenim aquesta part assembleària que ens caracteritza». A més, la voluntat del col·lectiu també és «escoltar tots els dubtes i demandes dels afiliats que tinguin projectes que nosaltres creiem que hem de dur a terme», va indicar Guinot. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT