PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els usuaris d’Electromaps podran utilitzar els carregadors elèctrics

L’objectiu és fomentar la imatge d’Andorra com a país de mobilitat sostenible

Per El Periòdic

Mostra de l’aplicació i del clauer al punt de càrrega de FEDA.
Mostra de l’aplicació i del clauer al punt de càrrega de FEDA. | ANA / M. P.

FEDA Solucions i l’empresa Electromaps han arribat a un acord d’interoperabilitat per tal de permetre, a través de l’aplicació o pàgina web d’aquesta segona entitat, consultar l’estat en temps real dels punts de recàrrega per a vehicles elèctrics del país, així com conèixer el cost del servei i fer els pagaments corresponents. Actualment, el Principat disposa de 45 punts de recàrrega, dels quals 23 són propietat de FEDA i la resta d’altres operadors. L’objectiu d’aquest nou servei és modernitzar el model que hi havia fins ara, facilitant l’arribada de turistes amb vehicles elèctrics i fomentant la imatge d’Andorra com un país que aposta per la mobilitat sostenible, segons va indicar el product manager d’Electromaps, Luís Martín.

L’acord, per tant, permet que d’ara endavant els usuaris d’Electromaps, que arriben fins als 230.000, puguin gestionar la recàrrega dels seus vehicles en tots els punts establerts a la via pública del Principat, sigui a través de la seva aplicació o bé mitjançant el clauer de l’operador europeu, que es podrà recollir a la seu de FEDA. Tal com va detallar el gerent de FEDA Solucions, Ivan Mora, l’elecció d’Electromaps s’ha fet tenint en compte que «són el proveïdor de punts de recàrrega més important d’Europa», ja que ofereixen un servei que «dona seguretat als turistes» i els permet connectar-se sense tenir accés a internet.

Quant al nivell d’ingressos que suposarà, la quota s’actualitzarà a finals de mes i se situarà en els 0,35 euros el kW/h, el que equival a 5,25 euros cada 60 minuts. Això representarà que es puguin recaptar entre uns 5.000 o 6.000 euros mensuals.

PUBLICITAT
PUBLICITAT